https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/napis-ze-skal-zmizel-policie-ceka-na-stanovisko-majitele
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nápis "21. srpen fůj" z Adršpašských skal zmizel, policie čeká na stanovisko majitele

19.9.2018 00:21 | ADRŠPACH (ČTK)
Nápis "21. srpen FŮJ" se na jednom z nejznámějších skalních útvarů Adršpašských skal ve výšce asi 60 metrů objevil kolem 21. srpna, na který letos připadlo 50. výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy.
Nápis "21. srpen FŮJ" se na jednom z nejznámějších skalních útvarů Adršpašských skal ve výšce asi 60 metrů objevil kolem 21. srpna, na který letos připadlo 50. výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Policie ČR
Případ popsaného skalního útvaru zvaný Milenci v Adršpašských skalách na Náchodsku policie dosud neuzavřela. Včera to řekla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová. Horolezci v pondělí nápis smyli. Policie se případem zabývá pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci. Pachatel je neznámý. "Případ jsme dosud neuzavřeli, čekáme na oficiální vyjádření majitele pozemku. Nebudu předjímat, jak celý případ uzavřeme," řekla mluvčí.
 

Majitelem pozemku jsou Lesy ČR. Podle mluvčí firmy Evy Jouklové žádná škoda nevznikla. "Podle horolezců, kteří nápis odstraňovali na vlastní náklady, mělo jít o křídu, rozbor samozřejmě nemáme. Vše bylo uvedeno do původního stavu a to je pro nás podstatné. Škodu jsme proto vyčíslili jako nulovou, nápis skálu nepoškodil. Policii oznámíme toto stanovisko během dneška," řekla Jouklová včera.

Nápis "21. srpen FŮJ" se na jednom z nejznámějších skalních útvarů Adršpašských skal ve výšce asi 60 metrů objevil kolem 21. srpna, na který letos připadlo 50. výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy. Nápis byl v místě, kde se podobný nápis objevil už v roce 1969 a později byl odstraněn.

Národní přírodní rezervace Adršpašské skály je menší částí Adršpašsko - teplických skal, které jsou největším celistvým skalním městem v České republice. Mezi turisty jsou známé některé skalní útvary, například Milenci či Starosta a Starostová.

Poznámka redakce: Tento článek jsme původně doprovodili snímkem nápisu z Prachovských skal. Jde ale o jiný nápis na zcela jiném místě. Za zmatení se omlouváme.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist