https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nedavno-objeveny-podivuhodny-obojzivelnik-vypada-jako-lidsky-penis
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nedávno objevený podivuhodný obojživelník vypadá jako lidský penis

7.8.2012 02:00 | PRAHA (Ecomonitor)
Podivného tvora objevili loni inženýři, kteří v Amazonii stavěli přehradu. Tento beznohý obojživelník Atretochoana eiselti se trochu podobá ohromné žížale. Ale nelze si nevšimnout, že trochu i lidskému penisu.
 

Na zvíře se přišlo při odčerpávání vody z části řeky Madeira, jednoho z přítoků Amazonky, při budování vodní elektrárny. Jak udává biolog Julian Tupan, našlo se celkem šest exemplářů. „Jeden zemřel, tři jsme vypustili zpět do vody a dva jedince jsme si ponechali pro studium,“ říká Julian Tupan.

O tomto druhu se ví celkem málo. Tvor nemá plíce, ale dýchá prostřednictvím pokožky. Tito obojživelníci jsou zřejmě dravci, kteří se živí malými rybami, červi a dalšími bezobratlými. Mají špatný zrak a orientují se především čichem.

Atretochoana eiselti dosahuje délky 75 cm. O početnosti populace tohoto podivného tvora se neví nic. Je však jasné, že místo, kde bylo objeveno zmíněných šest jedinců, bude brzy k nepoznání změněno výstavbou přehrady Santo Antonio.


reklama

 
Další informace |
Podle článku 'Penis snake' discovered in Brazil is actually a rare species of amphibian vydaného na serveru Mongabay 2. 8. 2012.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist