https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nemecke-urady-povolily-odstrel-strak-utocicich-na-kravy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Německé úřady povolily odstřel strak útočících na krávy

2.11.2017 23:13 | PRAHA (ČTK)
Úřady na severu západoněmecké spolkové země Hesensko povolily odstřel strak. Ptáci už několik týdnů brutálně útočí na stádo krav, z nichž vytrhávají syrové maso, informovala dnes agentura DPA o neobvyklých událostech připomínajících scény z hororu režiséra Alfreda Hitchcocka Ptáci.
 

Krávy celé léto strávily na pastvině a nemohly se chránit, řekl místní myslivecký expert Werner Wittich k událostem, které se odehrály poblíž města Kassel. Stádo pak v obci Knüllwald opakovaně napadali krkavcovití ptáci.

Straky podnikaly nálety do oblastí kolem řitního otvoru a vemene a vytrhávaly ze zvířat syrové maso. Jednu krávu zranily tak vážně, že musela být utracena.

Místní správa nyní nařídila odstřel ptáků. "Takový případ našemu krajskému veterinárnímu úřadu dosud není známý. Ani mimo region nejsou informace o tak agresivních strakách. Vypadá to na nový fenomén," citovala agentura DPA mluvčího krajského úřadu.

Příčinou útoků je údajně zmenšující se životní prostor strak. Ptáci v přírodě nacházejí stále méně potravy, a proto častěji vyhledávají blízkost lidí a jejich sídel, vysvětlil Wittich. "Kromě toho jsou straky velmi inteligentní zvířata a nemají žádné přirozené nepřátele," dodal odborník.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

5.11.2017 15:15
straky se přemnožily patrně díky poblázněným ochráncům všeho možného.a ty krávy určitě měly kolem řitě a na vemeni napřed nějaké zranění a straky pak ránu ozobávaly...
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist