https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/obrana-vypsala-vyberove-rizeni-na-reditele-vojenskych-lesu-a-statku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministerstvo obrany vypsalo výběrové řízení na ředitele Vojenských lesů a statků

14.1.2022 15:27 | PRAHA (ČTK)
Naučná stezka okolo rybníku Olšina.
Naučná stezka okolo rybníku Olšina.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ministerstvo obrany vypsalo výběrové řízení na ředitele státního podniku Vojenské lesy a statky (VLS). Úřad o tom informoval na webu. Zájemci o post, který se uvolnil na konci roku, se mohou hlásit do 3. února.
 

Ředitele VLS Petra Krále odvolala ministryně Jana Černochová (ODS) na konci roku v souvislosti s plánovanou rozsáhlou směnou pozemků s Lesy ČR. Řízením státního podniku do skončení výběrového řízení pověřila Ivo Dohnala, dosavadního ekonoma divize VLS s.p. Mimoň.

Zájemci o post šéfa vojenských lesů musí mít vysokou školu, manažerskou praxi nebo praxi v lesním hospodářství. Potřebují také bezpečnostní prověrku na stupeň tajné, případně si ji může doplnit do jednoho roku od jmenování.

Černochová se s Marianem Jurečkou, který byl v prosinci pověřen řízením ministerstva zemědělství, na konci roku rozhodli odložit směnu majetku mezi Lesy ČR a VLS, kterou schválila bývalá vláda a která měla platit od ledna. Směnu podle ministrů provázely pochybnosti. V následujícím půl roce chtějí oba resorty upřesnit seznam pozemků, které si měly tyto státní podniky vyměnit. Původní záměr se týkal desítek tisíc hektarů.

Vojenské lesy a statky hospodaří na více než 140 000 hektarech půdy ve vojenských újezdech, armádních cvičištích a v jejich okolí. Ve správě mají asi pět procent českých lesů. Firma s více než osmdesátiletou tradicí má zhruba 2400 zaměstnanců a vedle lesnictví podniká v zemědělství a rybářství.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

va

vaber

15.1.2022 09:12
nový ředitel bude muset udělat z vojenských statků malé statečky a potom dostane metál za hrdinství a záchranu přírody
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist