https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pariz-chce-do-roku-2030-zakazat-auta-se-spalovacim-motorem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Paříž chce do roku 2030 zakázat auta se spalovacím motorem

13.10.2017 07:39 | PRAHA (ČTK)
Paříž hodlá do roku 2030 zakázat všechny automobily s benzinovým a naftovým motorem, oznámil včera činitel pařížské radnice zodpovědný za dopravu Christophe Najdovski.
Paříž hodlá do roku 2030 zakázat všechny automobily s benzinovým a naftovým motorem, oznámil včera činitel pařížské radnice zodpovědný za dopravu Christophe Najdovski.
Paříž hodlá do roku 2030 zakázat všechny automobily s benzinovým a naftovým motorem, oznámil včera činitel pařížské radnice zodpovědný za dopravu Christophe Najdovski. Podobný plán ohlásil nedávno pro celou Francii ministr životního prostředí, který se zavedením opatření počítá o deset let později.
 

"Jde o dlouhodobé plánování ohledně strategie, která sníží skleníkové plyny," řekl Najdovski. "Doprava je jedním z hlavních zdrojů skleníkových plynů... a proto plánujeme do roku 2030 opustit auta se spalovacím motorem, respektive auta na fosilní paliva," řekl rozhlasové stanici France Info.

Francouzská metropole bude v roce 2024 hostit letní olympijské hry a do této události chce skoncovat s naftovými automobily, poznamenala agentura Reuters. Paříž je nejnavštěvovanějším městem světa a trvale v ní žije přes 2,2 milionu obyvatel.

Francouzská metropole byla místem, kde byla v roce 2015 podepsána dohoda o ochraně klimatu. Ta si za hlavní cíl klade prostřednictvím omezení emisí skleníkových plynů udržet zvyšování teploty výrazně pod dvěma stupni Celsia v porovnání s teplotou v předindustriálním období.

V celé Francii by se do roku 2040 měly přestat prodávat benzinové i naftové automobily. Tento cíl představil v červenci ministr životního prostředí Nicolas Hulot.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

JJ

Jan Josef Štika

13.10.2017 16:47
Paříž chce do roku 2030 zakázat auta se spalovacím motorem ? A proč? V roce 2030 ve francouzském muslimském chalifátu stejně žádná auta jezdit nebudou,z Eifelovy věže se bude linout kvílení imámů a opodál se budou pást kozy a ovce
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist