https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/parizska-klimaticka-dohoda-je-podle-sefa-osn-ohrozena
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pařížská klimatická dohoda je podle šéfa OSN ohrožena

14.11.2017 15:28 | PRAHA (ČTK)
Generální tajemník OSN Antonio Guterres dnes prostřednictvím twitteru vyzval účastníky klimatické konference v Bonnu k zesílenému úsilí o ochranu klimatu.
Generální tajemník OSN Antonio Guterres dnes prostřednictvím twitteru vyzval účastníky klimatické konference v Bonnu k zesílenému úsilí o ochranu klimatu.
Foto | UN Geneva / Flickr
Generální tajemník OSN Antonio Guterres dnes prostřednictvím twitteru vyzval účastníky klimatické konference v Bonnu k zesílenému úsilí o ochranu klimatu. Guterres vzkázal, že je na cestě do západoněmeckého města, kde ve středu začnou jednání na ministerské úrovni. Očekáváni jsou ve středu také francouzský prezident Emmanuel Macron nebo německá kancléřka Angela Merkelová.
 

"Emise CO2 dál rostou a pařížská dohoda je v ohrožení," poznamenal dnes Guterres. "Musíme dělat víc!" zdůraznil a vyzval všechny vlády k "větším ambicím v boji proti změně klimatu".

Pařížská dohoda z roku 2015 předpokládá, že země světa se závazně pokusí v příštích desetiletích zpomalit nebezpečné globální oteplování, a zmírní tak dramatické důsledky, jako jsou sucha a vzestup hladiny moří. Konference v Bonnu má přinést pokrok v naplňování pařížské dohody.

V pondělí experti zveřejnili zprávu, podle níž letos po třech letech opět vzrostou emise hlavního skleníkového plynu oxidu uhličitého (CO2), a to o dvě procenta.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

MM

Milan Milan

14.11.2017 20:01
Ta dohoda a její statistická východiska to je evidentní podvod na lidstvo a hlavně na rozvoj průmyslu a svobody lidí. Myslím že již i některé další státy, kromě USA, na to také přišli a cuknou se. Jen dotační, nic neřešící kšefty, buzerace, kvalita ovzduší nezměněna, smrad se dál úspěšně tvoří především nesmírnými kolonami aut stojících ve městech po zásazích dopravních odborníků a likvidací propustnosti a plynulosti dopravy k údajnému "zklidńování" dopravy nejrůznějšími retardéry, katalyzátory aut a přidávaná biopaliva tvořící nechutný smrad, letecký provoz a na hlavu padající sr...ačky, válečné zóny...... Ale mi budeme kontrolovat komíny, kotle, nebo čím lidi topí ale hlavně ať platí nesmyslné služby. Jako vždy naši politici pro stromy nevidí les....
Odpovědět
PD

Petr Dvořák

16.11.2017 08:35 Reaguje na Milan Milan
Prosím, rozveďte to trochu konkrétněji. Ta dohoda se snad zabývá jen emisemi CO2, nebo se pletu?
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist