https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pilotni-projekt-re-use-pomuze-vratit-starsi-nabytek-do-uzivani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pilotní projekt Re-Use pomůže vrátit starší nábytek do užívání

7.10.2018 00:55 | PRAHA (Ekolist.cz)
V prostorách Kampusu Hybernská odstartoval jedinečný pilotní projekt Cirkulární dílna. Projekt „Recyklační dílny“ umožní vrátit do užití hodnotný, ale starší nábytek, který by jinak skončil na skládce.
V prostorách Kampusu Hybernská odstartoval jedinečný pilotní projekt Cirkulární dílna. Projekt „Recyklační dílny“ umožní vrátit do užití hodnotný, ale starší nábytek, který by jinak skončil na skládce.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V prostorách Kampusu Hybernská odstartoval jedinečný pilotní projekt Cirkulární dílna. Projekt „Recyklační dílny“ umožní vrátit do užití hodnotný, ale starší nábytek, který by jinak skončil na skládce. Dílna veřejnosti nabídne pravidelné workshopy, v jejichž rámci si zájemci budou moci bezplatně a pod vedením profesionálních instruktorů opravit či vyrobit různé druhy nábytku.
 

Spolupráce mezi hl. m. Prahou a univerzitou v rámci projektu Kampus Hybernská se opírá i o společné memorandum a právě zapojení studentů do podobných projektů je jedním z jeho úkolů. Smyslem „Recyklační dílny“ je poukázat na možnosti recyklace a sdílení prostředků a získané know-how poslouží i jako pilotní pokus k ověření zájmu občanů k budoucímu záměru na vybudování pražského Re-USE centra, které se pokusí Magistrát hl. m. Prahy v příštím období realizovat.

Cirkulární dílna
Cirkulární dílna
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora

Kampus Hybernská, jakožto univerzitní projekt sází především na zájem studentů, jimž Cirkulární dílna umožní jednak osvojit si užitečné praktické dovednosti, jednak získat nábytek pro další užívání. Primárně tedy půjde zejména o vybavení domácí studovny – židlemi, křesly, stoly, nepohrdneme ani knihovnami, stolními lampami apod.

„Zbavujete se kusu nábytku, který je třeba poškozený, rozbitý, ale kvalitní a podle vás by mohl ještě někomu sloužit? Zvažte při své návštěvě sběrného dvora, zda ho svěříte do speciálního boxu, odkud poputuje do Kampusu Hybernská,“ obrací se na Pražany radní Jana Plamínková.

Je také možné rovnou kontaktovat Kampus Hybernská (Hybernská 4, Praha 1) a zde se domluvit na předání nábytku.

    Pilotní projekt bude probíhat ve spolupráci s těmito sběrnými dvory do konce roku, tedy do 31. 12. 2018. Sbírá se výhradně na těchto třech místech:
  • Sběrný dvůr hlavního města Prahy, Zakrytá, Praha 4 – Spořilov
  • Sběrný dvůr hlavního města Prahy, Pod Šancemi 444/1, Praha 9 – Vysočany
  • Sběrný dvůr hlavního města Prahy, Malešická 74, Praha 3 – Žižkov

Projekt vzniká ve spolupráci Kampusu Hybernská při Filozofické fakultě Univerzity Karlovy za finanční podpory Pražských služeb, a. s., a ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy, Knihovnou věcí a Institutem cirkulární ekonomiky.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ig

7.10.2018 11:31
Další možnost je počkat až město přistaví kontejner a třeba ještě použitelné křesílko postavit vedle. Zmizí samo do pěti minut :-)
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist