https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/po-hrebeni-jeseniku-se-prohaneli-motorkari-chko-pozadala-o-pomoc-svedky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Po hřebeni Jeseníků se proháněli motorkáři, CHKO požádala o pomoc svědky

23.1.2024 18:22 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Po zasněženém hřebeni Jeseníků se v sobotu proháněli tři jezdci na upravených motocyklech, projeli i územím, které spadá do kategorie přírodní rezervace. Podle Správy Chráněné krajinné oblasti Jeseníky trojice motorkářů porušila několik zákonů, za což jim hrozí pokuta až několik desítek tisíc korun. Policisté po jezdcích v sobotu pátrali, avšak nepřistihli je. Správa CHKO Jeseníky proto na sociálních sítích vyzvala případné svědky z řad turistů, aby jí poskytli informace či fotografie motorkářů.
 

"Tři krosové motocykly upravené na sníh se v sobotu nedovoleně pohybovaly po hřebeni a v lesních porostech, až doslova větve lítaly. Startovaly před polednem někde v Malé Morávce, odkud postupně projely celý hřeben od Vysoké hole, přes Petrovy kameny, Tabulové skály, Vřesovou studánku, Vozku a dál přinejmenším po Šerák," uvedla Správa CHKO Jeseník.

Policie v sobotu hned po nahlášení incidentu vyslala do hor několik hlídek. "Žádná z nich však bohužel trojici v terénu či u silnic nezastihla. Uvítáme nové informace týkající se zejména místa vykládky a nakládky jejich strojů," napsala Správa CHKO Jeseníky. Při pátrání by mohly pomoci fotografie či videa motorkářů.

"Nad čím zůstává rozum stát, je jejich bezohlednost vůči přírodě a všem návštěvníkům hor toho dne. Všem, kteří si potřebují za každou cenu užít zábavy na úkor ostatních, připomínáme obdobný případ z Krkonošského národního parku, kde podobný incident se skútry skončil pokutou 100 000 korun pro každého zúčastněného," dodala Správa CHKO Jeseníky.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LB

Lukas B.

25.1.2024 19:11
jako běžkaře, skialpinistu a horolezce mě to dost nasírá. v kontextu toho, jak moje "zpocené" formy využívání přírody jsou omezovány a jak jsme i v případě opuštění cesty o pár metrů naháněni a bere si nás do huby kdejaký kondelík.

pro srovnání není třeba chodit daleko. porovnáme-li rozhořčení nad tím, jak šumavský skialpinista nafackoval strážcům, jak někdo "nelegálně" vynýtoval skály v ochranném pásmu krnapu a podobně zde očekávám rozhořčení zcela jiného řádu.

mimochodem, jedná se o stroje v hodnotě více statisíců a na řidičák na velkou motorku.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist