https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/po-uniku-chemikalii-v-plzenske-firme-zemrel-treti-clovek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Po úniku chemikálií v plzeňské firmě zemřel třetí člověk

19.6.2021 18:41 | PLZEŇ (ČTK)
Plzeňští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.
Plzeňští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.
Páteční únik toxických látek v areálu firmy SUEZ v Plzni-Skvrňanech má třetí oběť. Dnes v nemocnici zemřel jeden z mužů, který byl při neštěstí vážně zraněn. ČTK to řekla administrátorka fakultní nemocnice v Plzni Libuše Kufnerová. Po 16:00 ČTK řekla, že zdravotní stav druhého zraněného se stále zlepšuje, zdravotníci plánují jeho přesun z intenzivní péče na standardní oddělení. Plzeňští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.
 

Mluvčí společnosti Kateřina Kodadová řekla ČTK, že firma dál zjišťuje příčiny tragédie. Od pátku jsou v kontaktu s rodinami obětí i s vyšetřovateli. "S vyšetřovateli plně spolupracujeme a poskytujeme požadovanou součinnost. V současné době jsou i nadále shromažďovány veškeré dostupné podklady, abychom zjistili příčiny této tragické události," uvedla Kodadová.

"Plzeňští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti a prověřují veškeré okolnosti. Ve věci budou vyžádány znalecké posudky," uvedla dnes v tiskové zprávě policejní mluvčí Michaela Raindlová. Během dne policisté prováděli výslechy a ohledali místo činu. Vyšetřování bude podle mluvčí pokračovat i v příštích dnech.

Společnost SUEZ se zabývá čištěním tekutých průmyslových kalů. Páteční únik látek zasáhl sedm lidí, čtyři museli záchranáři resuscitovat, dva z nich týž den v nemocnici zemřeli, další podlehl těžkým zraněním dnes.

V areálu unikly toxické látky z čističky, konkrétně siřičitan a sirovodík ve vysokých koncentracích. Po úniku zůstali v prostorách firmy čtyři lidé v bezvědomí, několik dalších bylo evakuováno. Zasažení byli muži ve věku 40 až 60 let. Záchranáři vyhlásili hromadné postižení osob. Obyvatelé v okolí únik neohrozil, nebezpečné látky se nedostaly do kanalizace.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist