https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pobocky-vzdelavaciho-centra-lipka-v-brne-ceka-modernizace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pobočky vzdělávacího centra Lipka v Brně čeká modernizace

29.1.2023 00:09 | BRNO (ČTK)
Kvalitnější zázemí získají i ostatní pracoviště Lipky - Kamenná i Rozmarýnek
Kvalitnější zázemí získají i ostatní pracoviště Lipky - Kamenná i Rozmarýnek
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Lipka
Modernizace za 20 milionů čeká pobočky vzdělávacího centra Lipka v Brně, které se věnuje enviromentální výchově. Čtyřmi miliony přispěje Jihomoravský kraj, uvedla jeho mluvčí Alena Knotková. Zbývající peníze by mohla pokrýt dotace z ministerstva životního prostředí.
 

Osm milionů by mělo soužit na modernizaci a ekologizaci pobytového vzdělávacího centra a na vybavení pro klimatické vzdělávání v pracovišti Jezírko. "Počítá se se zateplením budovy, fotovoltaickou elektrárnou, rekonstrukcí osvětlení, novou regulací otopné soustavy, vertikální zelenou stěnou nebo pilotním provozem kompostu živočišného odpadu z gastro provozu pracoviště," uvedl radní pro investice Vladimír Šmerda (ODS).

Kvalitnější zázemí získají i ostatní pracoviště Lipky. Za dalších 12 milionů korun by se mělo pořídit třeba tepelné čerpadlo, zateplit střecha na Kamenné nebo vybudovat nový sklad výukových pomůcek a zahradní učebna v Rozmarýnku. "V rámci ekologizace budov chceme jít lidem příkladem, a proto plně podporujeme tato opatření i na krajských budovách. Zařízení environmentálního centra Lipka dostanou například fotovoltaickou elektrárnu, tepelné čerpadlo a zelené střechy," uvedl náměstek pro životní prostředí Lukáš Dubec (Piráti).


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

JS

Jiří Svoboda

29.1.2023 09:52
Není to tak trochu v rozporu s posláním Lipky: uvalit 20 milionů za něco, co by šlo při mírné snaze pořídit možná za 5 milionů. Neměla by i v tomto Lipka jít příkladem a ukazovat, že ekologie není jen o bezbřehém utrácení veřejných peněz?
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist