https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pobrezi-ostrova-mauricius-zasahla-ropna-skvrna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pobřeží ostrova Mauricius zasáhla ropná skvrna

6.8.2020 15:46 | PORT LOUIS (ČTK)
Všechny zranitelné oblasti včetně mořského parku Blue Bay jsou chráněné plovoucími zábranami, které byly po zjištění úniku rozmístěny, uvedlo ministerstvo.
Všechny zranitelné oblasti včetně mořského parku Blue Bay jsou chráněné plovoucími zábranami, které byly po zjištění úniku rozmístěny, uvedlo ministerstvo.
Úřady ostrovního státu Mauricius varovaly před ropnou skvrnou, která se šíří u jihovýchodního pobřeží v důsledku trhliny v lodi. Plavidlo plující pod panamskou vlajkou přepravovalo 3800 tun ropy a 200 tun nafty. Informoval o tom zpravodajský server BBC News.
 

Loď MV Wakashio ohlásila, že z ní uniká ropa a posádka byla evakuována, uvedlo mauricijské ministerstvo životního prostředí v prohlášení. V něm zároveň nařídilo obyvatelům včetně provozovatelů lodí a rybářů, aby se nevydávali na pláže a do lagun Blue Bay, Pointe d’Esny a Mahebourg.

Všechny zranitelné oblasti včetně mořského parku Blue Bay jsou chráněné plovoucími zábranami, které byly po zjištění úniku rozmístěny, upřesnilo ministerstvo.

Mauricius je proslulý svým křišťálově průzračným mořem kolem pláží, které byly před propuknutím pandemie nemoci covid-19 velkým lákadlem pro turisty. V jeho vodách žije široká škála ryb a patří mezi vývozce tuňáků.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LK

Lukáš Kašpárek

7.8.2020 07:41
Ať už jde lidstvo s tou ropou k čertu! Škodí od začátku jejího cyklu, až do konce....
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.8.2020 09:22 Reaguje na Lukáš Kašpárek
Přesně tak. Stačí se podívat jak děsivé škody už ropa napáchala. Jenže pan Vinkler atd. napíšou, že FVE nebo VE je daleko horší. Co ale s tím, když takoví lidé sedí na rozhodujících místech?
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist