https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/podil-ve-firme-zahradni-olla-ktera-vyrabi-hlinene-zavlazovaci-nadoby-koupila-spolecnost-kofola
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Podíl ve firmě Zahradní OLLA, která vyrábí hliněné zavlažovací nádoby, koupila společnost Kofola

7.10.2023 00:06 (ČTK)
Zdroj | Kofola
Skupina Kofola, která vyrábí nealkoholické nápoje, se stala majitelem třetinového podílu ve společnosti Zahradní OLLA, jež v Krnově na Bruntálsku vyrábí hliněné zavlažovací nádoby. Investovala do ní zhruba milion korun.
 

Zahradní OLLA, jež vznikla před třemi lety, vyrábí nádoby, které pomáhají šetřit vodou. Zájem o ně byl podle firmy letos opět větší, než mohla uspokojit. Firma přijala nabídku pronájmu dílenských prostor v areálu Kofoly.

"Během léta jsme pracovali na rozvržení výroby, skladu, expedice a celkového zázemí Zahradní OLLA v těchto prostorách. Zároveň jsme dospěli k zásadnímu rozhodnutí zakoupit novou, větší vypalovací pec, která nám umožní navýšit produkci našich výrobků a nachystat si dostatečné skladové zásoby pro jaro 2024," uvedla Šárka Boček, která společně s Karlem Dufkem firmu založila.

Cílem firmy je podle ní vyrůst z regionálně vnímaného start-upu na udržitelnou společnost s přeshraničním dosahem. Zahradní OLLA už nenabízí jen jednotlivé hliněné nádoby na zavlažování, ale i celý samozavlažovací modulový systém a další keramické produkty.

"Změnami prochází nejen naše webové stránky, ale také e-shop. Zavádíme například možnost platby v eurech, abychom usnadnili nákup zájemcům ze Slovenska, kterých není málo. Během podzimu 2023 spustíme anglickou verzi stránek na e-shopu, abychom mohli oslovit zákazníky a obchodní partnery v celé Evropě," uvedla Boček.

Kofola je jedním z nejvýznamnějších výrobců nealkoholických nápojů ve střední Evropě, má 11 výrobních závodů na pěti evropských trzích a více než 2000 zaměstnanců. Kofola se zabývá i tématy, jako jsou ochrana vody, minimalizace odpadů či uhlíková neutralita, a zaměřuje se na spolupráci s lokálními dodavateli.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jakub Graňák

Jakub Graňák

7.10.2023 07:07
Tak to se od teď bude asi jmenovat kofolla
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist