https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/podle-obamy-jsou-u-klimatu-ostrovni-zeme-moralnim-apelem-pro-svet
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Podle Obamy jsou u klimatu ostrovní země morálním apelem pro svět

16.12.2019 00:20 (ČTK)
Podle Baracka Obamy představují ostrovní národy a chudé pobřežní země morální apel na zbytek světa, který by měl nyní začít jednat. / Ilustrační foto
Podle Baracka Obamy představují ostrovní národy a chudé pobřežní země morální apel na zbytek světa, který by měl nyní začít jednat. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Podle Baracka Obamy představují ostrovní národy a chudé pobřežní země morální apel na zbytek světa, který by měl nyní začít jednat. Bývalý americký prezident to v pátek řekl mladým lidem na klimatické konferenci v hlavním městě Malajsie Kuala Lumpur, uvedla agentura Reuters.
 

Ostrovní země, jimž hrozí v důsledku stoupající vodní hladiny, že zmizí z mapy světa, viní podle Obamy bohaté národy z toho, že ztratily ze zřetele naléhavost současné klimatické krize.

"Stoupající hladina oceánů bude lidi vyhánět z postižených míst. Musíme tedy předvídat některé důsledky, jako rozsáhlou migraci a nepokoje," varoval Obama v projevu adresovanému mladým. "Není to starost starých lidí, protože ti už tu nebudou, až se plně projeví dopady globálního oteplování. Je to váš boj a musíte na ně upozornit svou společnost," řekl jim.

Zmírňování změny klimatu měla v mezinárodním měřítku zajistit pařížská dohoda z roku 2015, kterou USA podepsaly za Obamovy administrativy a ČR ji ratifikovala v září 2017. Obamův nástupce Donald Trump se však od dohody rozhodl odstoupit.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

RV

Richard Vacek

16.12.2019 05:32
Ostrovní státy s Obamou by se měly poučit od holanďanů. Ti nebědují, nesvádějí klesající pobřeží na všechny okolo, ale staví hráze.
Odpovědět
PD

Petr Dvořák

16.12.2019 10:10 Reaguje na Richard Vacek
Holandsko, bývalá koloniální mocnost, jeden z nejbohatších států na světě vs. třeba Haiti, nebo přípřežní Bangladéš ..
Odpovědět
RV

Richard Vacek

16.12.2019 16:28 Reaguje na Petr Dvořák
Podívejte se na vývoj počtu obyvatel. Kde byste řekl, že se člověku daří lépe, kde má lepší podmínky k tomu, aby se množil?
https://www.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sp_pop_totl&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HTI:NLD&ifdim=region&hl=cs&dl=cs&ind=false
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist