https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-na-jesenicku-kvuli-podezreni-z-tyrani-zajistila-40-psu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie na Jesenicku kvůli podezření z týrání zajistila 40 psů

11.10.2019 00:16 | JESENÍK (ČTK)
Téměř čtyři desítky psů zajistili kvůli podezření z týrání zvířat policisté v jednom z domů ve Zlatých Horách na Jesenicku. / Ilustrační foto
Téměř čtyři desítky psů zajistili kvůli podezření z týrání zvířat policisté v jednom z domů ve Zlatých Horách na Jesenicku. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Téměř čtyři desítky psů zajistili kvůli podezření z týrání zvířat policisté v jednom z domů ve Zlatých Horách na Jesenicku. Psy zajistili během domovní prohlídky, řekla včera policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Policisté zvířata odebrali ve středu, podle starosty Zlatých Hor Milana Ráce byly však problémy s chovatelkou psů dlouhodobé. Podle zjištění novinářů nebyl dosud nikdo obviněn, vyšetřování je zatím na počátku.
 

"V rámci trestního řízení vedeného pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat provedli policisté domovní prohlídku domu, během které zajistili téměř 40 psů. Na místě s kriminalisty spolupracovali také pracovníci Státní veterinární správy," uvedla policejní mluvčí. Kam byla zvířata převezena, nechtěli policisté upřesnit, zajistili jim však potřebnou péči.

Na případ ve středu upozornil Deník, podle něj Krajská veterinární správa pro Olomoucký kraj kontrolovala chovatelskou stanici kříženců jorkšírského teriéra ve Zlatých Horách za poslední tři roky opakovaně.

Starosta Zlatých Hor Rác včera řekl, že problémy s chovatelkou byly delší dobu. "Táhne se to již dlouho, pokud si dobře pamatuji, tak zhruba pět nebo šest let, kdy se paní přestěhovala do Zlatých Hor a koupila zde nemovitost. Zápach, ale i hluk obtěžoval několik let sousedy. Jsem rád, že se to podařilo vyřešit," uvedl. Podle něj se mluvilo o tom, že chovatelka tam jednu dobu měla až 70 psů.

Za týrání zvířat je trestní sazba až pět let. Trest se odvíjí podle toho, zda jsou zvířata týrána trýznivě či zda pachatel způsobí týranému zvířeti takovým činem smrt nebo trvalé následky na zdraví. Vyšší trest v rozmezí jednoho až pěti let je v případě, pokud čin spáchá na větším počtu zvířat.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist