https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-obvinila-dvojici-kvuli-poskozeni-prirody-u-zatce-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie obvinila dvojici kvůli poškození přírody u Žatce

9.3.2016 16:48 | BEZDĚKOV (ČTK)
Kriminalisté obvinili kvůli poškození životního prostředí v obci Bezděkov u Žatce dvojici, které hrozí až pět let vězení. Neoprávněným nakládáním s jedy způsobili ekologickou havárii. Náklady na její odstranění znalci odhadli řádově na desítky milionů korun. Dnes o tom informovala lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.
 

Obviněni z trestných činů neoprávněného nakládání s odpady a poškození a ohrožení životního prostředí byli majitelka a bývalý provozní ředitel jedné pražské společnosti. Oba stíhá vyšetřovatel na svobodě. "Sice bylo sděleno obvinění, ale dál probíhá vyšetřování, podrobnosti proto nemůžeme zveřejnit," řekla ČTK mluvčí Střelcová.

Jedovaté látky zamořily desítky metrů čtverečních půdy, na místě odumřelo několik stromů. Případem se zabývá i Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP).

Inspekce už loni nařídila provést předběžné opatření, jehož cílem bylo zabránit tomu, aby se znečištění šířilo. Protože inspektoři podali trestní oznámení, nemůže ČIŽP původce znečištění zároveň pokutovat. "ČIŽP však ve věci vede správní řízení o opatření k nápravě. Toto řízení ještě není pravomocně ukončeno, proto v tuto chvíli nemůžeme sdělit více informací," řekla ČTK mluvčí inspekce Radka Burketová.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist