https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-obvinila-kvuli-zraneni-ditete-pumou-zastupce-faunaparku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie obvinila kvůli zranění dítěte pumou zástupce faunaparku

31.7.2020 00:50 | JESENÍK (ČTK)
Policisté po téměř dvou letech vyšetřování obvinili tři lidi kvůli zranění dítěte pumou ve Faunaparku v Horní Lipové na Jesenicku. Podle kriminalistů zodpovídají za nedostatečně technicky zabezpečený pavilon šelem. ČTK to řekla jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Tříletá dívka byla zraněna na hlavě a hrudníku a skončila v olomoucké fakultní nemocnici. Kromě tří obviněných policie zahájila také stíhání jedné firmy. Za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí až dva roky vězení nebo zákaz činnosti.
 

Zvíře dívku zranilo na začátku října 2018, kdy malou zahradu se soukromým chovem zvířat navštívila se svými rodiči. "V prostoru volně přístupném návštěvníkům měla část pletiva výběhu pumy natolik velká oka, že puma mohla prostrčit tlapy ven. Současně bylo pletivo kryto pouze prosklenými neuzamykatelnými dveřmi," uvedla policejní mluvčí.

Dítě bylo před výběhem s otevřenými dveřmi. "V ten okamžik puma prostrčila tlapu ven a dívenku zranila na hlavě a hrudníku. Dalšímu jednání zabránili přítomní rodiče," doplnila policejní mluvčí. Dívka se ze svých zranění léčila v olomoucké fakultní nemocnici tři dny. "Poranění bylo mnohočetné, na více částech těla, ale nejednalo se o závažné zranění," uvedl tehdy mluvčí nemocnice Adam Fritscher. Podle něj puma dítě podrápala.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist