https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-v-jindrichove-hradci-vysetruje-pripad-otravenych-navnad-na-psy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie v Jindřichově Hradci vyšetřuje případ otrávených návnad na psy

15.11.2022 10:22 | JINDŘICHŮV HRADEC (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Policie v Jindřichově Hradci vyšetřuje případ nálezu otrávených návnad na psy. Do uzenin někdo vložil hydroxid sodný. Zřejmě tím chtěl otrávit psy, s nimiž majitelé chodí na procházky. Policie o tom informovala na webu.
 

"Věc na policii oznámila žena, která nástrahu nalezla. Následným rozborem bylo zjištěno, že do návnad je vložen hydroxid sodný, jehož pozření by mohlo způsobit trvalé poškození zdraví zvířete anebo smrt," uvedla policejní mluvčí Věra Mžiková.

Žena návnadu našla v ulici Schwaigrova. Policisté případ nyní prověřují pro pokus o týrání zvířat. Přivítali by od veřejnosti další informace, které pomohou s vyšetřením události. "Dále bychom chtěli upozornit občany, aby v případě nálezu takové podezřelé návnady na místo přivolali hlídku policie," řekla Mžiková.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

pp

pavel peregrin

15.11.2022 12:08
Návnady na psy, kteří za nic nemohou, je zrůdnost nejvyššího kalibru. Bohužel trpí za bezohlednost svých majitelů, kteří se nenamáhají se sběrem exkrementů. Nicméně, tomu, kdo tyto návnady pokládá, by měli přerazit obě ruce v zápěstí.
Odpovědět
DN

D Nevimjak

3.2.2023 16:37 Reaguje na pavel peregrin
A jak to souvisí se sběrem o psech? Jako že někdo nevyzbírá po psovi něco co se za pár dní rozloží a tak otrávím nahodnýho psa nebo zvíře? Pes chtěl čmuchat v keři ale nešlo to kvůli odpadu co tam je, a tak nechodím do Kauflandu trávit rohlíky.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist