https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-zena-v-miline-rozmistovala-nebezpecne-navnady-vadily-ji-psi-exkrementy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie: Žena v Milíně rozmisťovala nebezpečné návnady, vadily jí psí exkrementy

8.3.2023 14:21 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | Mark / Flickr
Policisté vypátrali sedmašedesátiletou ženu, která podle nich rozmisťovala na veřejná prostranství v Milíně na Příbramsku nebezpečné návnady. Šlo o uzeninu se zapíchanými špendlíky. Seniorce údajně vadily neuklizené psí exkrementy. Policisté jí ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření z trestného činu týrání zvířat, uvedla na webu policení mluvčí Vlasta Suchánková.
 

Na případ upozornil na sociálních sítích majitel desetileté fenky labradora, který svému psovi včas zabránil v pozření návnady, a varoval další majitele psů. Policisté příspěvek zaznamenali a začali se záležitostí zabývat takzvaně z moci úřední.

Návnady lidé objevili na veřejném prostranství mezi bytovými domy. Policii se ve spolupráci s místními podařilo pachatelku vypátrat. "Obviněná žena prý nepatří mezi ty, kteří by neměli rádi zvířata, jen prý chtěla tímto způsobem upozornit na psí exkrementy, které majitelé psů zapomínají stále častěji uklízet," uvedla Suchánková.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (7)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Viktor Šedivý

9.3.2023 20:47
Někdo blokuje magistrálu, někdo rozhazuje nebezpečné buřty.
Občanský protest, ne?

Nebo najednou někdo nemá právo protestovat?
Odpovědět
pp

pavel peregrin

10.3.2023 07:04 Reaguje na Viktor Šedivý
Rozhazovat takovéto návnady je projevem největšího hyenismu a osobně bych to tvrdě trestal, to samé carbofuran. Nejlépe by bylo pomocí tělesného trestu, což bohužel nejde. Ale i taková pokuta ve výši půl milionu korun by byla zajímavá.
Odpovědět

Viktor Šedivý

10.3.2023 09:09 Reaguje na pavel peregrin
To s Vámi zcela souhlasím. Jen se ptám, proč nemá "sedmašedesátiletá žena" právo vyjádřit svůj protest, zatímco parta "aktivistů" smí zablokovat magistrálu a pod policejní ochranou může zbaběle okrádat stovky lidí o čas.

Buď je přípustné při prosazování svých představ o fungování světa způsobovat druhým nezanedbatelné škody nebo ne.
Nevidím důvod, proč by se mělo nějak zásadně jinak přistupovat k těm, co nechtějí znečištění od psů na trávníků a k těm, co jim vadí znečištění od aut na magistrále.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

10.3.2023 10:53 Reaguje na Viktor Šedivý
Pro tu partu aktivistů bych volil větší počet ran. Na druhou stranu- samozřejmě, že 67 letá žena má právo vyjádřit protest, ale nezdá se vám, že v těchto letech by měla mít již rozum , to znamená, volit protest přiměřený?
Opět se mi potvrzuje , že mladý vůl zůstane starým volem a moudrost stáří je pouze falešné klišé.
Odpovědět

Viktor Šedivý

10.3.2023 11:28 Reaguje na pavel peregrin
Jen upozorňuji na zcela zásadní rozdíl v hodnocení toho, když se někdo snaží vnutit násilím ostatním lidem své představy.

V jednom případě je to jednoznačně negativně popisovaný zřejmý zločinec, kterého je třeba potrestat.
V druhém případě je hodnocení cca neutrální a ani podpora státu/obce jejich vyděračské činnosti není kritizována.

(K výskytu volů, blbců atp. v různých věkových skupinách se raději nevyjadřuji. Ale řekl bych, že se příliš neliší.)
Odpovědět
radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

17.4.2023 02:00 Reaguje na pavel peregrin
máš pravdu, ogare. ale po tlamě by mohl dostat od nějakého toho majitele otráveného mazlíčka, když to oficiálně nejde tak jako v těch 3.zemích.
Odpovědět
radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

17.4.2023 01:57 Reaguje na Viktor Šedivý
já bych takového občanského protestanta přetáhl sukovicí až by kvičel tak jak v třeba v Pákistánu či kde, trestají přistižené čorkaře na trhu apod. jak je vyplácejí na holou řiť rákoskou,když bych ho při takovém protestu, přistihl !!! a za flígr asi i přitáhl na policajty ! a ty co tu meleš nesmysly o nějakém právu protestovat, tebe bych klidně i přejel, když by ses někde k cestě přilepil !
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist