https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/potapeci-vylovili-z-rek-v-lyonu-pres-100-elektrickych-kolobezek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Potápěči vylovili z řek v Lyonu přes 100 elektrických koloběžek

22.9.2019 00:23 (ČTK)
Ekologičtí aktivisté o víkendu vylovili z řek Saôny a Rhôny v jihofrancouzském Lyonu přes 100 elektrických koloběžek, které tam odhodili jejich uživatelé.
Ekologičtí aktivisté o víkendu vylovili z řek Saôny a Rhôny v jihofrancouzském Lyonu přes 100 elektrických koloběžek, které tam odhodili jejich uživatelé.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ekologičtí aktivisté minulý víkend vylovili z řek Saôny a Rhôny v jihofrancouzském Lyonu přes 100 elektrických koloběžek, které tam odhodili jejich uživatelé. Tříhodinové akce na úseku dlouhém 300 metrů se zúčastnily desítky potápěčů. Píše o tom server 20minutes.fr, který výsledek operace označil za smutný.
 

Sdružení Odysseus 3.1, které minulou neděli čištění řek organizovalo, po skončení akce uvedlo, že "potápěči jsou vyčerpaní a dobrovolníci špinaví", ale že zbývá ještě udělat hodně práce. Kromě 106 koloběžek našli také šest kol, vozík, psací stroje a rádia.

S podobným problémem se potýká i Paříž a Marseille, odkud lidé především na sociálních sítích hlásí množství koloběžek ve vodě. Pro životní prostředí může být nebezpečná jejich lithiová baterie. Tato sdílená vozítka jsou ve Francii terčem kritiky i kvůli divokému parkování a ohrožení chodců.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (5)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VK

Václav Kain

22.9.2019 07:35
A to že je kulturní národ?Kritizovat některé asijské země,že se chovají k přírodě nešetrně? Tak dokáží jenom odporní pokrytci.
Odpovědět
LL

Lemra Líná

22.9.2019 12:21 Reaguje na Václav Kain
Ve Francii už je těch národů trochu více.
Odpovědět
MJ

Martin Ježek

22.9.2019 18:37
Nevím kdo to tam lovil, ale ekologičtí aktivisté to asi nebyli, ti totiž neexistují. Existují pouze - ekologové,aktivisté,enviromentální aktivisté,takže asi ti poslední. Tady bych to fakt nečekal. Ještě nazvěte Grétu ekoložkou a máte hotovo na super.cz
Odpovědět

Jan Škrdla

22.9.2019 20:19 Reaguje na Martin Ježek
Sleduji, že podobný nešvar se rozšiřuje i tady na ekolistu. Husí kůže mi naskakuje, když vidím slovní spojení (většinou v komentářích), že se ekologové účastnili blokády čehokoliv.
Odpovědět
ig

23.9.2019 02:06 Reaguje na Martin Ježek
Osobně považuju termín "ekolog" za definitivně ukradený aktivisty :-) Stává se to, vědci si musí vymyslet nový.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist