https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-bude-mit-svuj-singltrek-na-jare-se-otevre-v-letnanech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha bude mít svůj singltrek. Na jaře se otevře v Letňanech

9.1.2018 01:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Součástí areálu jsou čtyři singltrailové trasy o celkové délce 5 400 m.
Součástí areálu jsou čtyři singltrailové trasy o celkové délce 5 400 m.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Letňanském lesoparku na Praze 9 byla v prosinci dokončena síť přírodě blízkých stezek pro terénní cyklistiku – tzv. singletraily. Jednosměrné trasy široké pouze pro jedno kolo umožní cyklistům na horských kolech pořádně se vyřádit. Ale až na jaře. Informuje o tom pražský portál Pražská příroda.
 

Součástí areálu jsou čtyři singltrailové trasy o celkové délce 5 400 m. Jejichž obtížnost je převážně středně obtížná, některé trasy jsou ale i lehké. Na své by si měli přijít jak dospělí cyklisté, tak i děti ve věku cca 12 let.

Na konci zimy proběhnou finální úpravy povrchů. Otevření areálu se předpokládá na jaře 2018.

Co je singletrail a co singletrek? Jde v podstatě o synonyma. V obou případech se jedná o stezku či trať, která se typicky projíždí v určeném směru a zpravidla umožňuje jízdu jen jednoho jezdce (tj. nemohou dva a více jezdci jet vedle sebe). Smyslem trailů i treků je umožnit cyklistům zážitek z jízdy přírodním terénem a zároveň nepoškozovat přírodu nadmíru. Stezky jsou proto budovány tak, aby byly například vyspádovány a nedocházelo na nich k vodní erozi. Trail má svou členitostí a technickou náročností umožnit zážitek z jízdy, aniž by bylo nutné dosahovat pro cyklistu nebezpečné rychlosti.

Zajímá vás téma singletrailů či singltreků? Přečtěte si článek Singltrek pod Smrkem aneb Jak si kolo v přírodě pořádně užít



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist