https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-da-pristi-rok-na-projekty-zlepsujici-zivotni-prostredi-40-milionu-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha dá příští rok na projekty zlepšující životní prostředí 40 milionů korun

27.11.2023 22:02 | PRAHA (ČTK)
Hlavní město vynaloží v příštím roce na projekty zlepšující životní prostředí 40 milionů korun, což je meziročně stejně. Peníze dostanou žadatelé například na projekty ochrany přírody, vzdělávání nebo cirkulární ekonomiky. Zájemci o dotaci mohou své žádosti městu zasílat od 2. do 12. ledna. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní.
 

"Cílem vyhlášení programu v oblasti životního prostředí je aktivní zapojení co nejširšího spektra a občanských aktivit, jednotlivců, spolků i jiných organizací do činností spojených s problematikou životního prostředí v hlavním městě," píše se v dokumentu.

Zájemci se budou moci přihlásit v sedmi kategoriích, a sice veřejná zeleň, cirkulární ekonomika, ochrana přírody, ekologická výchova, výukové a vzdělávací programy pro školy a adaptace a zmírňování následků klimatické změny. Poslední je pak speciální kategorie pro projekty, které nezapadají do žádné z výše uvedených skupin.

V letošním roce vydala metropole na projekty životního prostředí rovněž 40 milionů korun, podpořila 130 projektů. Celkem na úřad dorazilo 280 žádostí od 163 různých žadatelů v celkové sumě 110,27 milionu korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jaroslav Řezáč

28.11.2023 09:16
to aby člověk jásal, když z 80 miliard, které má Praha k dispozici každý rok
Odpovědět
kk

karel krasensky

28.11.2023 10:58
Letí panbuh po nebi a pod paži má pytel plný debilu.Letí,letí pytel praskne a debilové se vysypou na zem.Panbuh se zastaví,zamyslí a pak mávne rukou-No co už tak Praha tady.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

28.11.2023 11:28
Já bych ty prachy dal těm joudům odborářům. :D

Jéééžiš to byla zase komedie. Uprostřed partičky odborářů Středulák ve značkových hadrech a s platem 100k+ (který jde samozřejmě z peněz odborářů :D ) a rudý nok Konečná sedící v EP za 250k. A samozřejmě nesměli chybět parazité typu jitrnice Rajchl. :D
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist