https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-vytipovala-62-mist-pro-nova-zachytna-parkoviste-p-r
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha vytipovala 62 míst pro nová záchytná parkoviště P+R

8.11.2016 13:15 | PRAHA (Ekolist.cz)
Nová záchytná parkoviště by měla začít fungovat již v řádu měsíců.
Nová záchytná parkoviště by měla začít fungovat již v řádu měsíců.
S nedávným zavedením placených modrých zón vznikl pro mnoho řidičů problém: kde zaparkovat. Praha zejména pro řidiče ze Středočeského kraje připravuje řešení. Na okrajích metropole bylo vytipováno celkem 62 míst, na kterých by mohla v krátké době vzniknout záchytná parkoviště, odkud by Středočeši již dále pokračovali městskou hromadnou dopravou, informuje pražský magistrát.
 

Se zavedením parkovacích zón v některých městských částech obyvatelé Středočeského kraje začali své vozy nechávat v místech, kde modré zóny ještě nejsou. Tím jednak omezují přístup k parkování rezidentům, často však také sami místo k odstavení svých aut hledají jen velmi těžko.

„Zadal jsem příslušným organizacím úkol, aby v co nejkratší době vytipovaly vhodné lokality, kde by mohla vzniknout P+R parkoviště, oslovili jsme i majitele pozemků. Již máme seznam potenciálních lokalit, který se bude průběžně aktualizovat. Byla zahájena jednání s majiteli pozemků, cílem je, aby se začalo stavět co nejrychleji. Do budoucna je třeba tato parkoviště co nejvíce provázat s MHD. Chci ale zdůraznit, že za ještě zásadnější prioritu než P+R považuji zvýšení parkovacích kapacit pro Pražany, a to hlavně na velkých sídlištích," řekl náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

Vytipovaná místa pro P+R parkoviště jsou v celkem 26 městských částech. Například v Praze 6 je takových míst deset, v Praze 16 pět a v Praze 5 jsou to čtyři potenciální místa. Jejich kapacita se počítá od několika desítek automobilů až po zhruba tisícovku vozů na Dlouhé míli v Praze 6 nebo na Opatově v Praze 11. První záchytná parkoviště by měla začít fungovat již v řádu měsíců.

Přečtěte si článek Jak vyřešit parkování ve městech, aby byli všichni spokojeni?


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist