https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prahou-prosel-pochod-vegetarianu-s-rakvi-zvirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prahou prošel pochod vegetariánů s rakví zvířat

3.10.2018 00:29 | PRAHA (ČTK)
Několik desítek lidí se včera vydalo z Malostranského náměstí do centra Prahy u příležitosti dne hospodářských zvířat. Cílem demonstrace bylo upozornit na utrpení zvířat v masném průmyslu. / Ilustrační foto
Několik desítek lidí se včera vydalo z Malostranského náměstí do centra Prahy u příležitosti dne hospodářských zvířat. Cílem demonstrace bylo upozornit na utrpení zvířat v masném průmyslu. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Animal Welfare Foundation
Několik desítek lidí se včera vydalo z Malostranského náměstí do centra Prahy u příležitosti dne hospodářských zvířat. Cílem demonstrace bylo upozornit na utrpení zvířat v masném průmyslu. Protestující Prahou nesli symbolickou rakev, připomínající miliardy mrtvých zvířat.

 

Demonstranti svůj protest pojali formou smutečního průvodu, v němž městem nesli symbolickou rakev zvířat, která umírají proto, aby se lidé mohli najíst. Jejich pochod doprovázela smuteční hudba a účastníci demonstrace nesli zapálené svíčky, což jim komplikoval poměrně silný vítr.

"Smutečním průvodem chceme lidem připomenout skutečnou cenu masa, mléka a vajec. Každoročně zemře na světě asi 62 miliard zvířat, přitom vodní tvorové nejsou započítáni," uvedla Markéta Musilová z Kolektivu pro zvířata.

Lidé by si podle demonstrantů měli uvědomovat morální váhu toho, že jí maso. "Jsme vychováváni v morální schizofrenii, která nás učí vnímat jedna zvířata jako cítící bytosti a jiná zvířata jako majetek, zboží, komodity, jejichž jedinou hodnotou je jejich užitek pro člověka. Milujeme psy a kočky jako členy své rodiny, ale nad osudy prasat a kuřat se vůbec nepozastavíme," uvedl jeden z organizátorů akce Jakub Maceja. Dodal, že rostlinná strava je dostupnou, chutnou a plnohodnotnou alternativou.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (4)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ig

3.10.2018 11:12
Škoda, že jsem to nevěděl, přidal bych se k nim. Zatím takovéhle pochody s rakví zvířat pořádám soukromě a na vlastní náklady. Naposledy minulý týden, kdy jsem pochodoval z Makra k autu, nesa polystyrénovou termoizolační rakev s tělesnými pozůstatky býčka a dvou mladých kachniček.
Odpovědět
mr

4.10.2018 15:43 Reaguje na
Tak, nechci být příliš úzkoprsý, ale čeština byla prý kdysi odborníky - jazykovědci představena jako údajně nejvýstižnější jazyk na světě, kde třeba nemusíme nikomu dále připomínat, že když jsme s někým třeba spali, tak to byla žena a ten nositel určitého příjmení je zrovna taky ženská. Proto vám věřím, že jste si nesl telěsné pozůstatky dvou kachen, což bylo zkruba okolo 3 - 5 kg. To jo. Ale u toho býka by to bylo už tak 3 - 4 q, což asi nebude pravda na 90 %. Nebyly to spíše tělesné pozůstatky "Z" býka? Jinak dobrou chuť a vegoši ať si trhnou ...
Odpovědět
ig

4.10.2018 18:32 Reaguje na
Na druhou stranu jsem zase použil starý dobrý přechodník, to by mi mohlo přinést bodík k dobru?
Odpovědět
mr

4.10.2018 21:49 Reaguje na
Tak přechodník jste použil velmi vkusně, to neupírám. Já je asi skoro nepoužívám (velmi, velmi výjimečně). Ale nerad bych to více rozebíral, protože by někteří mohli tady z té naší debaty o přechodníku míti guláš a honily by je třeba myšlenky, zda je to k jídlu a použitelné pro vegetariány ... Nyní ale vidím, že i já tam mám, cit.:"zkruba". Takže to dodatečně opravuji na "ZHRUBA".
A nyní k tématu - dokud budou nosit rakve a diskutovat, tak mi jsou celkem lhostejní a považuji je leda za trochu ujeté. Kdyby se ale opovážili mi nějak kecat do života ..., tak doufám, že by s nimi většina celkem rychle zatočila.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist