https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prave-probihajici-porod-zirafy-muzete-sledovat-online
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Právě probíhající porod žirafy můžete sledovat online

27.2.2017 09:16 | PRAHA (Ekolist.cz)
Žirafa April ve svém kotci.
Žirafa April ve svém kotci.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Žirafa April čeká mládě. Na tom by nebylo nic zvláštního. Jenže žirafa April žije v newyorském Animal Adventure Parku, je pod dohledem veterinářů a celého světa. Snímá jí totiž online kamera.
 

Jak informuje Wikipedie, březost u samic trvá 457 dní, po kterých se narodí jedno mládě, jen výjimečně se narodí dvojčata. Obvykle se mláďata rodí v období sucha, těsně po narození váží mládě přibližně 70 kg a měří okolo 2 metrů. Mláďata dospívají ve věku 3 let, ale rozmnožují se až v 6 letech. V zajetí se žirafa dožívá zhruba 25 let, vzácně i přes 30 let.

Narození mladé žirafy můžete sledovat na YouTube kanálu Animanl Adventure Park:

Svět zvířat lze sledovat díky celé řadě online kamer, a to jak těch u zvířat v zajetí, tak u zvířat ve volné přírodě. Více se dočtete v článku Jan Brokeš: Online kamery: Skutečná zvířecí reality show.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist