https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-zoo-zvysi-castku-kterou-dava-na-zachranu-divokych-zvirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská zoo zvýší částku, kterou dává na záchranu divokých zvířat

23.11.2018 07:09 | PRAHA (ČTK)
Při záchraně divokých druhů se zoo již roky podílí na záchraně divokých koní.
Při záchraně divokých druhů se zoo již roky podílí na záchraně divokých koní.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Zoo Praha
Pražská zoo v Troji zvýší ze dvou na tři koruny částku, kterou dává z každé prodané vstupenky na záchranu ohrožených druhů ve volné přírodě. Na záchranu půjdou ročně asi čtyři miliony. Vyplývá to z materiálu, který schválili pražští radní. Zahrada zaznamená každoročně více než 1,4 milionu vstupů. Cena vstupenky pro návštěvníky by se podle dokumentu měnit neměla. Do projektů na záchranu zvířat se zapojila zahrada poprvé v roce 2007 a loni vedení města schválilo pokračování do roku 2024. Provozovatelem zoo je Praha.
 

"Za srovnatelnými zoologickými zahradami však Zoo Praha stále zaostává v celkové výši investovaných peněz do projektů," uvádí se v materiálu. Například německé zoologické zahrady, které pražský model převzaly, odvádějí podle dokumentu na projekty z každého vstupu částky v řádu několika eur.

Kolik přesně zahrada na projekty ročně ze vstupného získá, bude záležet na návštěvnosti. Zahrada od roku 2005 pravidelně překonává hranici milionu návštěvníků. Loni přišlo 1,445.126 lidí. Šlo tak o druhý nejlepší výsledek za dobu její existence.

Při záchraně divokých druhů se zoo již roky podílí na záchraně divokých koní. Cílem je obnova divokých populací koní Převalského v Mongolsku, tedy v zemi jejich původního výskytu. Zahrada rovněž spustila projekt Toulavý autobus, který se zaměřil na zlepšení přístupu mladých lidí k ochraně přírody a ohrožených druhů, zejména goril.

Pražští radní dnes v souvislosti se zoo schválili také příspěvek zhruba 1,72 milionu korun. Peníze zahrada využije na zaplacení kyvadlové dopravy, která jezdí od parkoviště u Trojského mostu. Za provoz autobusu zaplatí zoo dopravnímu podniku.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

JM

Josef Mozek

28.11.2018 00:23
"Cílem ZOO je obnova divokých populací koně Přewalského v Mongolsku". Je to i cíl mongolů, kteří přijdou s nimi do styku? Nevsadil bych na to vůbec nic.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist