https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-zvireci-zachranka-denne-vyjizdi-k-peti-pripadum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská zvířecí záchranka denně vyjíždí k pěti případům

31.5.2016 16:08 | PRAHA (ČTK)
Za více než šest let, co funguje, najezdilo auto záchranky, více než 180 000 kilometrů a pomohla více než 3000 zvířat
Za více než šest let, co funguje, najezdilo auto záchranky, více než 180 000 kilometrů a pomohla více než 3000 zvířat
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Pražská zvířecí záchranka
Pražská zvířecí záchranka denně vyjíždí v průměru k pěti případům, za šest let najezdila přes 180 000 kilometrů. Staré auto jí dosluhuje, pořádá proto sbírku na nové.
 

Odborníci na telefonu rozdávají desítky rad každý den prakticky od rána až do večera. Často je také lidé volají ke zvířatům, které pomoc ve skutečnosti nepotřebují. Například některá ptáčata rodiče dokrmují na zemi mimo hnízdo. "Malá kavka však byla odchycená již delší dobu a bylo by tak nejisté, že si ji po vrácení na místo nálezu, navíc hned vedle hlavní silnice, najdou rodiče," uvedl David Zítek z Českého svazu ochránců přírody, který záchranku provozujejeden z případů, kde nebyl výjezd záchranky původně nutný.

Za více než šest let, co funguje, najezdilo auto záchranky, více než 180 000 kilometrů a pomohla více než 3000 zvířat. "Jediný automobil, který má pro tyto účely k dispozici, je stále častěji v servisu. Na jeho opravy padají nemalé částky a několikrát se již stalo, že zvířecí záchranka nemohla pro své pacienty jezdit i několik dnů," popsal situaci. Vypsala proto sbírku na pořízení nového.

Záchranka začala fungovat na konci roku 2009, její kontaktní telefonní číslo je 774 155 155. Na provoz původně přispíval pražský magistrát, nyní je závislá jen na příspěvcích od lidí a sponzorů. Záchranka je v provozu v pracovních dnech mezi 7:00 a 16:00, telefonní linka nepřetržitě.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist