https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazskou-zoo-bude-moci-navstivit-jen-8500-navstevniku-denne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražskou zoo bude moci navštívit jen 8500 návštěvníků denně

27.4.2020 00:09 | PRAHA (ČTK)
Vládní opatření proti nemoci covid-19 uzavřela zoo veřejnosti 13. března. / Ilustrační foto
Vládní opatření proti nemoci covid-19 uzavřela zoo veřejnosti 13. března. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Miroslav Bobek / Zoo Praha
Zoologická zahrada v Praze se návštěvníkům otevře ve standardní otevírací době v pondělí 27. dubna. Počet návštěvníků však bude omezen na 8500 osob denně. Zakoupení vstupenky na místě nebude možné, uvedl v pátek ředitel zoo Miroslav Bobek. Vládní opatření proti nemoci covid-19 uzavřela zoo veřejnosti 13. března. Loni do zoo přišlo 1,456.526 návštěvníků, o 8000 více než v rekordním roce 2016.
 

"Uzavřeme pokladny a zájemci o návštěvu budou mít možnost zakoupit si e-vstupenky, a to vždy od 17 hodin dne předcházejícího návštěvě a během něj. Objem prodeje těchto e-vstupenek však bude limitován tím, že musíme zohlednit držitele běžných jednorázových či vícenásobných vstupenek, které si zakoupili již dříve a pro které budeme část kapacity rezervovat," uvedl Bobek s tím, že aktuální počet návštěvníků se bude zobrazovat na webu zoo.

Ředitel také doplnil, že avizovaný vstup příslušníků Integrovaného záchranného systému a pracovníků ve zdravotnictví za jednu korunu bude platit až ode dne, kdy zoo bude fungovat ve standardním provozu, tedy patrně od 25. května.

Uzavřeny zatím budou všechny vnitřní expozice a pavilony, rovněž nebude přístupná expozice lemurů ani prostory u výběhu goril. Neuskuteční se ani komentovaná krmení a další program. Vstup do prostor venkovních zahrádek restaurací bude ohrazený páskami a na povinnost nosit roušky a dodržovat rozestupy budou upozorňovat nově instalované informační tabule. Na dodržování těchto opatření budou podle ředitele zoo dohlížet pracovníci zoo i strážníci městské policie.

Vláda původně avizovala, že zoologické zahrady budou moci otevřít až 25. května. Ve čtvrtek 23. dubna ale rozhodla, že návštěvníci do nich mohou chodit skoro o měsíc dříve.

Ministerstvo zdravotnictví dnes zveřejnilo na webu podrobnější podmínky, za kterých bude moci být zoo v provozu. Návštěvníci si budou moci vstupenky zakoupit jen on-line, aby se zamezilo shlukování lidí na místě, zdůvodnilo ministerstvo. Počet návštěvníků nesmí přesáhnout 150 lidí na hektar.

Lidé přispěli pražské zoologické zahradě během dvanácti dní téměř 1,4 milionu korun. Peníze od 692 dárců jsou určeny na chov zvířat, které dárci podpořili sponzorským darem nebo adoptovali, minulé úterý to za pražskou zoo uvedla vedoucí publikačního oddělení Helena Petáková. Kampaň na podporu adopcí a sponzoringu zvířat byla vyhlášena 9. dubna. K nim zoo vyzvala mimo jiné proto, aby kompenzovala finanční ztráty v příjmech ze vstupného, parkovného či prodeje suvenýrů.

Zoologická zahrada v Troji se návštěvníkům poprvé otevřela 28. září 1931. Chová přes 670 druhů zvířat. Patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Katka Pazderů

Katka Pazderů

27.4.2020 13:07
Chvála bohu i za tyhle počty.
Vždyť už si zvířata v zoo musela myslet, že lidi vymřeli a zůstalo jen pár ošetřovatelů.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist