https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prezident-zeman-rekl-ze-je-pro-vetsi-vyuziti-uhli-v-energeticke-krizi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prezident Zeman řekl, že je pro větší využití uhlí v energetické krizi

17.10.2022 18:41 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | gints.ivuskans / Depositphotos
Prezident Miloš Zeman dnes v Ústí nad Labem řekl, že je pro větší využití uhlí v energetické krizi. Za šíření požáru v Českém Švýcarsku podle něj může i bezzásahová ideologie. Podpořil opět splavnění Labe. Zeman řekl, že dvoudenní návštěvou Ústeckého kraje se loučí s kraji jako takovými, protože za několik měsíců končí jeho 32 let dlouhá politická dráha.
 

Zeman přijel do Ústeckého kraje na pozvání hejtmana Jana Schillera (ANO). V sále ho přivítalo přes 20 z 55 zastupitelů. Prezident se nejprve vyjádřil k požáru v Českém Švýcarsku, který byl nejrozsáhlejším v historii České republiky. "Slyšel jsem, že ten požár způsobili trampové, nesouhlasím s tímto názorem," uvedl. "Domnívám se, že ho způsobili ti, kteří způsobili i kůrovcovou kalamitu, a to je jeden ministr životního prostředí Martin Bursík," uvedl. Prezident poté připomněl výrok Bursíka (SZ), který v minulosti při interpelacích ve Sněmovně prohlásil, že je přítelem kůrovce. Podobně se vyjádřil například i v srpnu na zahájení výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích.

Bezzásahová ideologie podle Zemana vedla k tomu, že popadané stromy se nechávaly volně ležet, čímž způsobily podhoubí pro šíření požáru. Policie požár vyšetřuje jako obecné ohrožení. Mluvčí policie dnes ČTK řekla, že ve věci není nic nového, pokračuje prověřování příčin.

Při vysokých cenách plynu by podle prezidenta bylo dobré, aby se více využívalo místních zdrojů surovin, mezi které patří hnědé uhlí v Ústeckém kraji. Řekl, že je také pro výstavbu jaderných elektráren. Opětovně podpořil splavnění Labe. Nedokončení vodního koridoru považuje prezident za jeden ze svých politických neúspěchů vedle toho, že se nepodařilo v jeho volebním období zrušit Senát.

Prezident uvedl, že je na severu Čech ve funkci hlavy státu posedmé. Region je tak nejčastějším místem jeho návštěv v krajích, které ustaly po zhoršení jeho zdravotního stavu.

V zasedacím sále chyběla řada krajských zastupitelů. ČTK některé z nich oslovila, důvod své nepřítomnosti vysvětlili většinou pracovními nebo jinými povinnostmi. "Někteří nemohli z objektivních důvodů, u některých vedl k nepřítomnosti jejich postoj. Já ho nesdílím, respektuji, že je Miloš Zeman hlavou státu," řekl ČTK opoziční zastupitel Filip Ušák (STAN), který se setkání s prezidentem zúčastnil.

Z Ústí nad Labem Zeman odjel po pracovním obědě se zástupci složek záchranného systému, starosty obcí a zástupci dalších institucí postižených požárem v národním parku v Českém Švýcarsku do Děčína. Po setkání s vedením města se tam sejde s občany. V úterý program pokračuje návštěvou děčínské společnosti Chemotex, pak se prezident přesune do Lukavce na Litoměřicku, který získal titul Vesnice roku Ústeckého kraje 2022. I v Lukavci má na programu setkání s občany.

Sever Čech v minulosti navštívil prezident naposledy v červnu 2018. Zastavil se tehdy v místech, v nichž získal v prezidentských volbách největší podporu. Poslední prezidentské volby se konaly v lednu 2018, další se konají v polovině ledna 2023.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (27)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Katka Pazderů

Katka Pazderů

17.10.2022 19:43
Sako má hezký. KOHO ale ještě zajímá prezident Zeman?
Odpovědět
Karel Zvářal

Karel Zvářal

17.10.2022 20:31 Reaguje na Katka Pazderů
Kromě TOHO, že je to logo výrobce hokejek, mi to připomíná scénku z přestávky v práci, kterou by lépe vystihlo ústní podání.

Dvě kamarádky, Miruna a Martina, se o čemsi polohlasně bavily. Jedna se asi bála vyslovit jméno, tak jen naznačila: však víš! Druhá - hláskem pětiletého dítěte: kohó? No koho asi! Kohóó?? Koho, no, ť! Kohóóó?? Jestli to někomu připadne trapné, tak mně to zlepší náladu vždy, když si na ty dvě KOHO vzpomenu:-)
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

17.10.2022 20:28
Loučí se velmi pozdě. O 32 let.
Myslím, že právě tento jedinec naši republiku poškodil nejvíce, ovšem s novodobými estébáckými mafiemi už má dost konkurenci.
Odpovědět
Karel Zvářal

Karel Zvářal

17.10.2022 20:39 Reaguje na Pavel Hanzl
Nejvíce ji poškodil tím, že zavedl pojem tunel a tuneláři, že?-)

A s tím uhlem má pravdu, ale takovou knížecí. Soláry nám v zimě trn z paty nevytrhnou.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

18.10.2022 07:46 Reaguje na Karel Zvářal
Když se podívám, co pro tuhle zemi Zeman udělal a hlavně neudělal:
Zkoušel prosadit DOL, stálo to miliardy a výsledek naštěstí nula.
Zkoušel sem dotáhnout čínské investice a tím z nás udělt votroky - výsledek naštěstí nula.
Zkoušel prosadit Rosatom na dostvabu JE Dukovany - výsledek naštěstí nula.
Zkoušel prosadit očkování Sputnikem - výsledek naštěstí nula.
Zkoušel zlikvidovat šéfa BIS Koudelky - výsledek naštěstí nula.
Zkoušel zamést pod koberec Vrbětice - výsledek naštěstí nula.
Zkoušel se vnutit Trumpovi na státní návštěvu - výsledek naštěstí nula.
Atd. atd. atd. atd. je toho ještě něurékom.
Odpovědět
MD

Milan Dostál

18.10.2022 09:16 Reaguje na Pavel Hanzl
Šlo by opět lehce vyvrátit každý řádek, ale to je ve vašem případě ztráta času, V našem státě je množství dobroserů, kteří jsou ochotní do všeho hodit vidle, s úmyslem prospěchu kohokoli jen ne Českého státu.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

18.10.2022 09:26 Reaguje na Milan Dostál
Zeman, stejně jako další hromada zloserů, ale sloužili ve prospěch Ruského státu. ;)
Odpovědět
MD

Milan Dostál

18.10.2022 11:44 Reaguje na Petr Eliáš
To jsou je bláboly rusofobů. Kdyby např. italský politik pracoval pro Itálii tak jako politik český, pro Česko, dávno visí na lampě.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

18.10.2022 12:29 Reaguje na Milan Dostál
To máte pravdu, i když ne úplně. Salvini byl taky dost ruský šváb a neoběsili ho, ale něco jako Zeman by se houpalo tuty. A Okamůra? Ten by šel hlavou dolů jak Mussolini....
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

18.10.2022 14:25 Reaguje na Petr Eliáš
Zeman sloužil vždy primárně sobě, svému egu a od jisté doby jen své zálibě v nasírání lidí.

Na jednu stranu se měl k Rusku a Číně, na druhou byl ... a možná je ... i nejvýznamnější zastánce federalizace EU. Celej Hanzl:-).

Plus je mu nutno přiznat, že se nikdy nesnažil z funkcí vyrejžovat co se dá i nedá (že to ostatní okolo bohatě vynahradili je věc jiná), stejně jako to, že horší lidi si okolo sebe vybrat neuměl nikdo ... ve vládě i na Hradě.



Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.10.2022 07:56 Reaguje na Svatá Prostoto
Kdo ho pomocí neskutečně hnusných hyenizačních kampaní, které nesou jasné znaky ruské Fsb, dostal dvakrát na Hrad?
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

19.10.2022 14:52 Reaguje na Pavel Hanzl
Prostě ho tam lidi zvolili a šlus. Že ho ostatní kandidáti nedokázali porazit je jejich chyba, ne Zemanova. Osobně si myslím, že i když to jde s panem profesorem v posledních letech z kopce, tak kdyby v té první volbě mohl znovu kandidovat, tak Zemana porazil.

Vy už hledáte konspiraci i když jdete na hajzl, co?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

18.10.2022 12:27 Reaguje na Milan Dostál
Nevyvrátíte ani ťok, vše je pouze historická událost, neboli pravda.
Můžete jen napadat vyznění, které mám jednoznačně negativní.
Odpovědět
MD

Milan Dostál

18.10.2022 12:39 Reaguje na Pavel Hanzl
To ,že jste demagog a historii si vykládáte jak se vám to hodí, už poznal každý. Celou polistopadovou éru do současnosti jsou ve vládě titíž lidé, jako v dnešní vládě (s malými výjimkami) nebo jejich ještě horší následovníci, vrátila se doba udavačů, to je výsledek co?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

18.10.2022 13:16 Reaguje na Milan Dostál
Kdo je ve vládě ten samý, jak po plyšákovi? Nikdo, nebo jen Stanjura?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

18.10.2022 12:34 Reaguje na Milan Dostál
především zeman udělal z našeho presidentského úřadu zcela kabaretní podnik, kdy státní vyznamenání dával jen kamrádům, odmítal profesory kteří se mu nelíbili a ve světě působil jako ryzí komik, kolik videjí s ním na youtube koluje!!
Památné věty kdy lezl do řiti číňanům a ještě šaškoval s krtečkem byl hnus neskutečný, za jeho vlády k nám nepřijel ani poslední ouředník z Taralingapatam.
Odpovědět
MD

Milan Dostál

18.10.2022 12:48 Reaguje na Pavel Hanzl
A toho hnusu co se vylilo po jeho zvolení z úst lepších, elitních lidí. Fialová ostuda na francouzském setkání evropských státníků v Prazen není samozřejmě nic.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

18.10.2022 12:55 Reaguje na Milan Dostál
To se vylilo a zcela oprávněně.
Vnutit lidem to nejhorší, co bylo vůbec možný, byl skutečný majstrštych ruských demagogů a hyenizační kampaň, kterou k tomu použili, byla skutečně nablití.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

18.10.2022 12:56 Reaguje na Milan Dostál
A co provedl Fiala? Nevím o ničem.
Odpovědět
MD

Milan Dostál

18.10.2022 13:02 Reaguje na Pavel Hanzl
No právě.
Odpovědět
JO

Jarka O.

18.10.2022 19:41 Reaguje na Milan Dostál
To je lhář, co?!
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

18.10.2022 14:41 Reaguje na Pavel Hanzl
Naši republiku nijak zvlášť nepoškodil, protože jako premiér sice nebyl zlatej, ale rozhodně to nebyla nějaká hrůza a například dokázal realizovat privatizaci našeho bankovního sektoru, za jeho vlády došlo i ke vstupu ČR do NATO a například i k profesionalizaci armády. I když v té vládě byli různí exoti typu Kavan, Fencl, Bašta, tak naopak proti lidem jako Mertlík, Rusnok, Dostál, Motejl, Rychetský patřili v rámci svých resortů k tomu lepšímu, co tam kdy sedělo. A to jsem socánky fakt nikdy nevolil.

Plus jako jeden z mála našich politiků dokázal dělat skutečně chytrou politiku, ať již se jednalo o nabídku Luxovi na post premiéra, nebo odstoupení v 2002 ve prospěch Špidly, díky čemu socánci dokázali opět vyhrát volby.

A jako prezident jen využil neschopnosti a slabosti druhých, reálně úřad prezidenta nijak moc pravomocí nemá.

Realita je taková, že Zeman nikdy nebyl nějaká hvězda zářná, ale oproti ostatním ... dyť si to stačí zopakovat ... Špidla, Gross, Paroubek, Topol, Nečas, Sobotka, Bába ...
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

18.10.2022 09:24
A já si říkal, kde je mu asi konec! Dlouho o něm nebylo slyšel. Balzamovači se evidentně činili. :-)
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

18.10.2022 12:58 Reaguje na Petr Eliáš
Já bych chtěl být někdy zaměstnán jako prezidentův mluvčáček Ovčáček. Co ten chlap tam celou tu dobu dělá za plný plat?
Odpovědět
RJ

Robert Jirman

18.10.2022 13:35
doufám, že s jeho odchodem skončí definitivně éra politických vykopávek z 90tek.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

19.10.2022 08:02 Reaguje na Robert Jirman
Zvláštní je, že právě devadasátky byly pro nás nejprograsivnějším obdobím za celé 20. století, kdy jsme se zdvihli z bolševického bankrotu, komplet překopali celou politiku (obrátili se z Východu na Západ) a jen HDP šlo na dvojnásobek.
Byli jsme jasně první z "Nových zemí" a očekával se ekonomický zázrak. A ten právě Zeman zazdil.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

19.10.2022 14:56 Reaguje na Pavel Hanzl
Zeman zazdil ... fakt jo? Říká vám něco Rudolfínský projev? Kdo jej pronesl? Co v něm bylo? A kdo byl tehdy u vesla? ČSSD ani Zeman to teda nebyli.

Vy se s tím Havlem taky oháníte, jen když se vám to hodí, co? Tak je to u vás ostatně se vším.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist