https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pribram-pokaci-nekolik-desitek-stromu-u-cekalikovskeho-rybnika
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Příbram pokácí několik desítek stromů u Čekalíkovského rybníka

9.1.2020 00:08 | PŘÍBRAM (ČTK)
Příbram pokácí několik desítek stromů u Čekalíkovského rybníka. Nahradí je nové stromy a keře, s jejichž výsadbou počítá připravovaný projekt obnovy rybníka a jeho okolí. / Ilustrační foto
Příbram pokácí několik desítek stromů u Čekalíkovského rybníka. Nahradí je nové stromy a keře, s jejichž výsadbou počítá připravovaný projekt obnovy rybníka a jeho okolí. / Ilustrační foto
Příbram pokácí několik desítek stromů u Čekalíkovského rybníka. Nahradí je nové stromy a keře, s jejichž výsadbou počítá připravovaný projekt obnovy rybníka a jeho okolí. Město chce na úpravy získat dotaci, uvedla včera mluvčí radnice Eva Švehlová.
 

Pracovníci technických služeb porazí 45 vesměs uschlých, bakterií napadených olší na hrázi rybníka spolu s přestárlými topoly a dalšími dřevinami. Vybrali je na základě dendrologického průzkumu a studie.

Souhlasné stanovisko k zásahu do významných krajinných prvků bylo podle radnice vydáno v prosinci. "Stromy budou vykáceny v období vegetačního klidu. Zároveň bude provedena výsadba nových stromů, keřů a rostlin dle projektu, se kterým se město chystá uspět v žádosti o dotaci," dodala Švehlová.

Radnice chce vyčistit Čekalíkovský rybník a zvelebit jeho okolí. Upravit plánuje i přítok a odtok, aby se zlepšila kvalita vody v nádrži. Město již od soukromých vlastníků odkoupilo pozemky v okolí rybníka pro budoucí parkové úpravy.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Anyr

Anyr

9.1.2020 18:12
Ten závěr mluví za vše. "Parkové úpravy". Takže se současné stromy prostě nehodí. Je jedno, že všude čteme o velkém významu a přínosu mrtvých stojících i ležících stromů, starých stromů, i že se musí současné vzrostlé stromy chránit co to dá. Město chce prostě park. Takže hádám, že se vysadí úchylné kultivary všeho možného, ideálně ne moc vzrůstné a taky plnokvěté, aby nebylo nejen bydlení pro hmyz, ale ani krmení. Přeci v parku hmyz - to obtěžuje procházkáře a straší děti. :P
Ovšem "staré a nemocné stromy ohrožují lidi, a nejsou ani hezké, to přeci každý chápe." :D
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist