https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/protest-ekoaktivistu-na-nemecke-dalnici-zpusobil-vaznou-nehodu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Protest ekoaktivistů na německé dálnici způsobil vážnou nehodu

14.10.2020 11:40 | FRANKFURT NAD MOHANEM (ČTK)
Dálnice A49 má spojit města Kassel a Giessen. Ochránci životního prostředí a klimatu považují projekt za překonaný, protože jde proti snahám o ústup od automobilové dopravy.
Dálnice A49 má spojit města Kassel a Giessen. Ochránci životního prostředí a klimatu považují projekt za překonaný, protože jde proti snahám o ústup od automobilové dopravy.
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Leonhard Lenz / Wikimedia Commons
Protest ekologických aktivistů bojujících proti kácení lasa a prodloužení dálnice A49 způsobil v německém Hesensku vážnou dopravní nehodu. Informoval o tom server hessenschau.de.
 

Již od začátku října protestují ochránci přírody proti kácení až několik set let starých stromů v Panském lese (Herrenwald) a nedalekém Dannenröderském lese severně od Frankfurtu nad Mohanem. Protest zahájilo původně na 150 aktivistů, z nichž někteří se usídlili v korunách stromů, jiní na trase zamýšlené dálnice postavili barikády. Policie vyklidila jeden z jejich táborů.

Několik aktivistů se přesunulo k městu Idstein, kde slanili několik metrů z mostu přes dálnici A3 a vyvěsili transparent. Policie provoz na dálnici v obou směrech uzavřela a jednoho ze dvou aktivistů vytáhla zpět na most. Druhý ukončil protest dobrovolně. Devět lidí bylo zatčeno.

Na dálnici se v důsledku uzavírky rychle vytvořila několikakilometrová kolona a do kamionu stojícího na jejím konci narazilo osobní auto. Devětadvacetiletý řidič utrpěl těžká zranění a byl vrtulníkem dopraven do nemocnice.

Skupina Les místo asfaltu (Wald statt Asphalt) označila dopravní nehodu za tragédii. Současně se ale ohradila vůči prohlášení policie, která neštěstí spojila s protestní akcí ekoaktivistů.

Dálnice A49 má spojit města Kassel a Giessen. Ochránci životního prostředí a klimatu považují projekt za překonaný, protože jde proti snahám o ústup od automobilové dopravy. Zastánci projektu naopak argumentují snížením hluku v okolních obcích, zkrácením dojíždění do zaměstnání i přímým napojením na silniční síť pro místní firmy.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (6)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jan Šimůnek

14.10.2020 12:37
Pokud za to neponesou trestní odpovědnost se vším všudy, je vše marné.
Odpovědět
MG

Milan G

14.10.2020 12:38
.....Ochránci životního prostředí a klimatu považují projekt za překonaný, protože jde proti snahám o ústup od automobilové dopravy.....tak nad tím se už soudný člověk musí jen útrpně smát.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

14.10.2020 15:34 Reaguje na Milan G
chybí tam jedno slovo ... jejich snahám ...

Je to banda pitomců.
Odpovědět

Jan Šimůnek

14.10.2020 15:52 Reaguje na Svatá Prostoto
Je to banda nebezpečných pitomců, a to adjektivum je zatraceně důležité.
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

14.10.2020 16:04 Reaguje na Jan Šimůnek
A to, že jde o bandu nebezpečných pitomců, se netýká jen těch, co protestovali proti té dálnici...
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

14.10.2020 17:09
Jsem zvědav, kdo je ze zdejších podobně smýšlejících, za tento čin pochválí!
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist