https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pruvodce-prirodopisnymi-filmy-attenborough-ma-fobii-z-krys
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Průvodce přírodopisnými filmy Attenborough má fobii z krys

1.8.2018 00:18 (ČTK)
David Attenborough je spoluautorem filmů a seriálů o životě v přírodě jako Život na Zemi, Naše modrá planeta, Modrá planeta, Zázračná planeta, Život savců nebo Ptačí svět.
David Attenborough je spoluautorem filmů a seriálů o životě v přírodě jako Život na Zemi, Naše modrá planeta, Modrá planeta, Zázračná planeta, Život savců nebo Ptačí svět.
Foto | jeaneeem / Flickr
Slavný britský tvůrce přírodopisných filmů David Attenborough přiznal, že má iracionální strach z krys. Příroda jako taková ho však fascinuje už od dětství, kdy sbíral zkameněliny, řekl 92letý filmař v rozhovoru s německým týdeníkem Die Zeit.
 

Attenborough je spoluautorem filmů a seriálů o životě v přírodě jako Život na Zemi, Naše modrá planeta, Modrá planeta, Zázračná planeta, Život savců nebo Ptačí svět. Nemiluje ale všechna živá stvoření. "Mám iracionální strach z krys," řekl časopisu Die Zeit.

"I když, možná není zas tak iracionální: krysy nemají strach z lidí a mohou přenášet nemoci," zamyslel se milovník a znalec přírody. "V noci mi už vícekrát některé lezly po obličeji. Otřesné," děsí se Brit dotěrných hlodavců.

Attenborough své filmy o přírodě pojímá jako napínavé hollywoodské thrillery, což je patrně součást tajemství jejich popularity. Je po něm pojmenována i jedna masožravá rostlina a indonéský brouk.

V rozhovoru s německým magazínem vypráví také o tom, jak ho příroda odmalička fascinovala, zvláště při sbírání fosilií. "Když rozpůlíte kámen, podíváte se na tu krásu uvnitř a víte, že žádný člověk před vámi se z takového pohledu netěšil, že jste tudíž první, kdo mohl dovnitř kamene pohlédnout, pak je to přece fascinující. To jsem chápal už v osmi letech," řekl Attenborough podle agentury DPA v rozhovoru, který vyšel v červenci.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist