https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/psich-hrist-v-praze-pribyva-v-kazde-mestske-casti-ale-nejsou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Psích hřišť v Praze přibývá, v každé městské části ale nejsou

1.7.2019 00:25 | PRAHA (ČTK)
Psích hřišť v Praze přibývá. / Na snímku psí louka v Praze na Letné.
Psích hřišť v Praze přibývá. / Na snímku psí louka v Praze na Letné.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Magistrát hl. m. Prahy
Své první psí hřiště otevřela v červnu Praha 13. O výstavbě psího nebo takzvaného agility hřiště uvažuje i radnice Horních Počernic. Je to prostor pro rekreační výcvik psů, jsou tu lávky, překážky, prolézačky a další prvky. V některých pražských městských částech je takových hřišť i víc. Naopak třeba v Praze 2 nebo Praze 6 pejskaři nenajdou žádné, plyne z ankety ČTK mezi pražskými radnicemi.
 

Psí hřiště v Praze 13 se nachází na cestě z Centrálního parku do Prokopského údolí. Městská část ho otevřela před necelými 14 dny. Vzniklo díky dvoumilionové dotaci hlavního města, uvedla mluvčí Prahy 13 Michala Králová. Podle ní radnice o dalším psím hřišti neuvažuje.

Horní Počernice aktuálně hledají pro psí louku vhodné místo. Své obyvatele nechávají hlasovat na facebooku. Nabízejí jim dvě lokality - Lhotskou ulici nebo Čuřinku.

Třeba v Praze 10 je už pět psích hřišť, sdělil mluvčí městské části Jiří Bigas. Pejskaři je najdou v ulici Škvorecká, Vršovická, Šalvějová a v Malešickém parku. S navýšením jejich počtu nyní nepočítají, dodal Bigas.

Naopak takový prostor chybí v Praze 6. "Městská část se opakovaně pokoušela někde realizaci tohoto hřiště navrhnout, ale doposud vždy narazila na odpor místních obyvatel k takovému zařízení v blízkosti jejich obydlí," řekl mluvčí radnice Ondřej Šrámek.

I druhá městská část, kde rovněž žádné psí hřiště není, uvažovala o jeho výstavbě. "Praha 2 dříve navrhovala zřízení agility zařízení v parku Folimanka, nicméně spolek Strana psa, který v Praze 2 reprezentuje skupinu pejskařů, to nevyhodnotil jako potřebné," uvedl místostarosta Prahy 2 Václav Vondrášek (ODS).

V Praze bylo loni podle magistrátu přihlášeno 83.297 psů. Bez vodítka se psi v metropoli mohou proběhnout ve veřejné zeleni na takzvaných plochách pro volný pohyb psů, jejichž režim upravuje magistrátní vyhláška. Na dětská hřiště psi vůbec nesmějí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ig

1.7.2019 00:38
Já bych spíš hlasoval pro psí záchodky. A strážníky, kteří by chodili po ulici a hlídali, aby nikdo nekálel na chodníku :-)
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist