https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/radnice-prahy-8-necha-opravit-park-dlazdenka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Radnice Prahy 8 opraví park Dlážděnka

18.12.2017 11:59 | PRAHA (ČTK)
Promenáda, alej, hřiště, pikniková louka....vše, co si místní přejí.
Promenáda, alej, hřiště, pikniková louka....vše, co si místní přejí.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Praha 8
Radnice Prahy 8 opraví park Dlážděnka. Chce zde vybudovat místo s piknikovou loukou, vyhlídkou, květinami, stromy a víceúčelovým hřištěm.
 
Radnice Prahy 8 nechá opravit park Dlážděnka v Kobylisích. První etapa rekonstrukce začne v příštím roce. Její náklady se vyšplhají na 10 milionů korun a zaplatí je radnice Prahy 8. Sdělila to mluvčí radnice Marcela Voženílková.

Park je dlouhodobě ve špatném stavu. "Proto se vedení městské části rozhodlo pro obnovu parku. Chceme zde vybudovat krásné místo s piknikovou loukou, vyhlídkou, květinami, stromy a víceúčelovým hřištěm jako úhelným kamenem tohoto území," uvedl zastupitel a předseda komise pro životní prostředí Vít Céza.

První část revitalizace parku by měla začít v roce 2018. Zahájení druhé etapy bude záviset na výsledcích jednání se soukromými vlastníky. "Doufáme, že všechny formality dotáhneme v příštím roce," uvedl starosta Roman Petrus.

Městská část také zorganizovala architektonickou soutěž „Revitalizace parku Dlážděnka“ s cílem upravit parkové plochy a přilehlé okolí tak, aby lépe odpovídaly současným potřebám a přáním obyvatel nejbližšího okolí. Výsledky soutěže představila radnice v dubnu tohoto roku. Vítězem se stal návrh týmu architektů ve složení Eva Velková, Martin Gaberle a Lucie Roubalová. Komise odůvodnila výběr návrhu tím, že nejlépe splnil zadání, potvrzuje legitimitu současného umístění dětského hřiště a nabízí prostor pro všechny generace.

Pozemky mají ve správě částečně Praha 8 a Česká správa sociálního zabezpečení. Obě strany proto podepsaly memorandum o postupu rekonstrukce.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist