https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/renault-na-severu-francie-slouci-tri-zavody-a-bude-v-nich-vyrabet-elektromobily
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Renault na severu Francie sloučí tři závody a bude v nich vyrábět elektromobily

21.6.2021 11:02 | PAŘÍŽ (ČTK)
Nový subjekt plánuje pod názvem Renault ElectriCity do roku 2025 vyrábět 400 000 elektromobilů ročně.
Nový subjekt plánuje pod názvem Renault ElectriCity do roku 2025 vyrábět 400 000 elektromobilů ročně.
Foto | Breno Assis / Unsplash
Francouzská automobilka Renault oznámila, že sloučí tři závody na severu Francie do jednoho subjektu, který bude pod názvem Renault ElectriCity do roku 2025 vyrábět 400 000 elektromobilů ročně. Zmíněné závody nyní zaměstnávají 5000 lidí. Jejich přeměna povede mimo jiné ke vzniku dalších 700 pracovních míst, informovala agentura Reuters.
 

Novým šéfem Renaultu se loni v červenci stal Luca de Meo, který dříve řídil španělskou automobilku Seat ze skupiny Volkswagen. Renault pod Meovým vedením opouští dlouhodobou strategii globální expanze a zaměřuje se na prodej automobilů s vyšší marží, aby posílil ziskovost. Na trhu s elektrickými vozy začíná jeho počáteční náskok stahovat konkurenční Volkswagen, napsala agentura Reuters.

"Skupina Renault Group a zástupci odborových organizací (CFDT, CFE-CGC, CFTC, CGT, FO a SUD) podepsali dohodu ohledně budoucnosti závodů Renaultu v regionu Hauts-de-France," uvedla automobilka. "Dohoda dala vzniknout subjektu Renault ElectriCity ve vlastnictví společnosti Renault, který seskupuje závody ve městech Douai a Maubeuge a v obci Ruitz," dodala.

V Douai se vyrábí osobní vozy, v Maubege lehká užitková auta, montuje se zde výhradně Renault Kangoo. Závod u Ruitz, kde se vyrábí převodovky, se bude soustředit na výrobu elektronických součástek, informovala automobilka.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jaroslav Řezáč

21.6.2021 14:39
elektromobilita buď zapne uhlí nebo dojede na technologickou nepřipravenost...máme vodík, není jak jej přepravovat, máme zemní plyn, který je v podstatě lepší uhlí, jaderné kotle, které budou funkční kolem roku 30, mimo to skvělý vynález chladit jádro solným roztokem, co vytváří v Řeži u Prahy je skvělé, že se změní tlaková technologie na beztlakou a nepotřebuje se voda...rozklad energetických zdrojů nikde...elektřina se nezlevní, pokud si jí lidi nebudou smět vyrábět sami na základě určitých podmínek a možností... dochází se k zásadním limitům zeleného bláznění, ať je to možné vnímat pozitivně
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist