https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rusko-vypusti-zpet-do-volne-prirody-asi-100-kytovcu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rusko vypustí zpět do volné přírody asi 100 kytovců

5.4.2019 15:57 (ČTK)
Do oblasti dnes dorazil francouzský oceánolog Jean-Michel Cousteau, syn proslulého oceánografa Jacquese-Yvese Cousteaua. Ilustrační snímek
Do oblasti dnes dorazil francouzský oceánolog Jean-Michel Cousteau, syn proslulého oceánografa Jacquese-Yvese Cousteaua. Ilustrační snímek
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Robert Pittman / NOAA
Rusko v létě vypustí zpět do volné přírody bezmála 100 kytovců, kteří byli nelegálně chováni v zajetí. Oznámil to ruský ministr přírodních zdrojů a životního prostředí Dmitrij Kobylkin, napsala dnes agentura AP.

 

V zajetí se nyní na ruském Dálném východě nachází 97 běluh a kosatek, které byly loni nelegálně vyloveny v Ochotském moři. Firma, která odchyt provedla, je chtěla prodat do ruských a čínských oceanárií. Do oblasti dnes dorazil francouzský oceánolog Jean-Michel Cousteau, syn proslulého oceánografa Jacquese-Yvese Cousteaua. Ten má nyní prošetřit stav kytovců a pomoci se zajištěním vhodných podmínek pro jejich vypuštění do volné přírody. Zvířata jsou nyní v námořním zařízení poblíž města Nachodka.

Ruští vědci předpokládají, že za náklady na rehabilitaci kytovců utratí až 300 milionů rublů (zhruba 104 milionů korun).


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist