https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spanelsko-ma-po-dvaceti-letech-cekani-pro-auta-ekologicke-spz
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Španělsko má po dvaceti letech čekání pro auta ekologické SPZ

28.4.2011 02:22 | PRAHA/MADRID (Ecomonitor)
Hliníkové poznávací značky mají ekologickou konkurenci. Kantabrijský podnikatel Miguel Ibáñez dosáhl toho, že ministerstvo průmyslu schválilo jeho poznávací značky vyrobené z akrylu. Trvalo to více než dvě desetiletí, co jeho návrh ležel na ministerstvu, píše Ecologiaverde.
 

Odteď si kterýkoliv řidič může vybrat mezi tradiční ‚espézetkou‛ a touto, podle Ibáñeze mnohem ekologičtější variantou. Tyto alternativní značky se v EU používají už léta. Akrylátová ekoespézetka je 100 % recyklovatelná a jediná, která splňuje všechny normy bezpečnosti silničního provozu.

Mezi další výhody patří, že jako jediná značka na trhu nabízí tříletou záruku, nedeformuje se a nemá ostré hrany. Cena je podobná jako u klasické značky.

Podle zprávy „Ecomatrículas ecológicas para coches“ zveřejněné na serveru Ecologiaverde.com dne 15. dubna 2011.

.
reklama

 
Petr Vadas Mazanec

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist