https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/starostove-12-velkych-mest-slibili-nulove-emise-do-roku-2030
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Starostové 12 velkých měst slíbili nulové emise do roku 2030

24.10.2017 07:42 | PAŘÍŽ (ČTK)
Starostové se na zasedání v Paříži dohodli, že od roku 2025 začnou v jejich městech jezdit jen ekologicky čisté autobusy.
Starostové se na zasedání v Paříži dohodli, že od roku 2025 začnou v jejich městech jezdit jen ekologicky čisté autobusy.
Starostové 12 velkých světových měst, včetně Paříže, Los Angeles, Mexika či Londýna, se včera v deklaraci zavázali směřovat k ekologicky zcela čistému provozu do roku 2030. Boj proti klimatickým změnám má podle nich úspěch jen s "nulovým emisemi", uvedla agentura AFP.
 

Starostové se na zasedání v Paříži dohodli, že od roku 2025 začnou v jejich městech jezdit jen ekologicky čisté autobusy. Do dalších pěti let se mají města stát zónami se zcela nulovými emisemi, což znamená, že by za své hranice vpouštěla jen vozidla na elektrický pohon.

Závazek podepsali starostové Londýna, Paříže, Los Angeles, Barcelony, ​​Quita, Vancouveru, Mexika, Kodaně, Aucklandu, Seattlu, Milána a Kapského Města.

Za správnou starostové označili takovou budoucnost, kdy pěší, cyklistická a hromadná doprava bude hlavním dopravním prostředkem pro občany měst. Stále důrazněji chtějí omezovat všechna vozidla na fosilní paliva.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

KL

Katka Linke

24.10.2017 18:32
Super, velcí zelení aktivisté, starostové velkých světových metropolí. A co Praha? Odváží se zavést nízkoemisní zóny?
Odpovědět
MV

Michal Vojtíšek

5.12.2017 15:42 Reaguje na Katka Linke
Spíše než aktivisté jsou starostové velkých metropolí pragmatici, kteří chtějí rozumným způsobem ochránit zdraví svých občanů.
Bydlíte-li v Praze, sdělte své přání svým radním, právě oni jej mohou proměnit v realitu.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist