https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/studenti-v-cesko-izraelskem-programu-navrhnou-udrzitelne-inovace-pro-firmy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Studenti v česko-izraelském programu navrhnou udržitelné inovace pro firmy

29.10.2022 00:41 | PRAHA (ČTK)
Lidský řetěz
Lidský řetěz
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Návrhy inovací pro udržitelnější a ekologičtější podnikání připravují týmy studentů v programu Česko-izraelského akcelerátoru (CIPA). Studenti ČVUT a Izraelského technologického institutu Technion z Haify se snaží najít řešení "na míru" podle požadavků zúčastněných firem. Tématem prvního ročníku, který se uskutečnil v roce 2019, byla chytrá města.
 

"Cílem programu CIPA je nalézt společně řešení pro (...) výzvy konkrétních společností, a to s důrazem na udržitelnost, akceleraci a podporu podnikání," uvedla za ČVUT Kateřina Veselá.

Studentské týmy vedou experti z praxe. "Dva mentoři, Beáta Vörösová a Petr Kopeček, jsou odborníky společnosti CzechInvest, dalšími mentory jsou právník Jan Urban a za izraelskou stranu manažer Efi Ben Artzy," popsala Veselá.

Vörösová ČTK řekla, že její tým se bude věnovat návrhům technických řešení pro úsporu energií a zachování tepelné pohody v pražském obchodním centru Fashion Arena Prague.

Úvodní pražský workshop trval 3 dny. Studenti během něj podle Veselé měli prodiskutovat jednotlivé výzvy firem i to, co od návrhů očekávají. Navržená řešení pak budou týmy s pomocí expertů rozvíjí po dobu osmi týdnů. Program v lednu zakončí několikadenní workshop na institutu Technion v Haifě, kde studenti představí výsledky své práce.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist