https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sumava-bude-opet-dostupna-i-pro-seniory-a-spatne-se-pohybujici-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Šumava bude opět dostupná i pro seniory a špatně se pohybující lidi

8.6.2021 11:28 | PLZEŇ (ČTK)
Zájezdy do malebných zákoutí přírody národního parku budou mimo hlavní turistickou sezónu, od 8. do 30. června a následně od 1. září do 28. října. Celkem bude 37 termínů.
Zájezdy do malebných zákoutí přírody národního parku budou mimo hlavní turistickou sezónu, od 8. do 30. června a následně od 1. září do 28. října. Celkem bude 37 termínů.
Foto | Zdeňka Vítková / Ekolist.cz
Senioři a lidé se sníženou pohyblivostí se od 8. června díky speciální autobusové lince dostanou na Šumavu do míst divoké přírody, kam se nedá nebo nesmí zajet autem. Jeden z nejstarších návštěvnických programů, série 37 celodenních výletů s průvodcem, pořádá už potřiadvacáté Národní park Šumava s regionálním dopravcem ČSAD autobusy Plzeň. Loni byla kvůli koronaviru jarní část programu zrušena, podzimní předčasně ukončena, řekl ČTK mluvčí skupiny Z-Group bus Miroslav Slaný.
 

"Zájezdy do malebných zákoutí přírody národního parku budou mimo hlavní turistickou sezónu, od 8. do 30. června a následně od 1. září do 28. října. Celkem bude 37 termínů," uvedl. Speciálně vypravované klimatizované autobusy pojedou vždy v úterý, ve středu a čtvrtek. "Letos po stejných trasách a místech jako loni," řekl Slaný. Účastníci navštíví například kostely v Dobré Vodě a Hůrkách, jezero Laka, enviromentální středisko Špičák, Pancíř s rozhlednou, bývalý Starý Brunst nebo meandry Křemelné a bývalou vesnici Zhůří u Kepel.

"O program Dostupná Šumava je každý rok obrovský zájem. Díky uvolňujícím se protiepidemickým opatřením už můžeme letos konečně vyjet. Rezervace jsou spuštěny od 1. června. Pro letošek jsme přichystali několik inovací, jednou z nich jsou nová nástupní místa v Plzeňském i Jihočeském kraji," řekl ředitel ČSAD autobusy Plzeň Václav Königsmark. V úterý a ve čtvrtek je možné zahájit zájezd v Plzni, Přešticích, Klatovech, Kolinci a Sušici. Ve středu pak v Nepomuku, Horažďovicích, Strakonicích nebo Vimperku.

Cena zájezdu činí 350 až 500 Kč za osobu podle nástupu. Zahrnuje dopravu a odborného průvodce. Kapacita je omezena na 33 míst v autobusu. "V zájmu o přepravu elektrického vozíku nasadí ČSAD autobusy Plzeň nízkopodlažní autobus s potřebnou kapacitou," řekl Königsmark. Rezervace jsou možné denně od 08:00 do 14:00 na telefonu 602 533 691.


reklama

 
Václav Prokš
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (5)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ss

smějící se bestie

8.6.2021 20:50
Jo, Šumava ? Lunapark !
Odpovědět
Sl

Slovan

8.6.2021 21:59 Reaguje na smějící se bestie
Pro Vás jsou lunaparkem i Brdy...
Odpovědět
ss

smějící se bestie

9.6.2021 07:22 Reaguje na Slovan
Začínají být !
Odpovědět
KT

Karel Tejkal

8.6.2021 22:36
Vnímat přírodu jako turistickou atrakci (s průvodcem) mi přijde dosti zvláštní až úchylné.
Odpovědět
ss

smějící se bestie

9.6.2021 07:24 Reaguje na Karel Tejkal
Tak jest.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist