https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/suzuki-a-daihatsu-se-v-cele-s-toyotou-zameri-na-ekologicka-uzitkova-auta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Suzuki a Daihatsu se v čele s Toyotou zaměří na ekologická užitková auta

18.8.2021 01:10 | TOKIO (ČTK)
Daihatsu je dceřinou společností Toyoty, která je jejím stoprocentním vlastníkem. V Suzuki má Toyota podíl 4,9 procenta.
Daihatsu je dceřinou společností Toyoty, která je jejím stoprocentním vlastníkem. V Suzuki má Toyota podíl 4,9 procenta.
Foto | Christina Telep / Unsplash
Japonské automobilky Suzuki Motor a Daihatsu Motor vstoupí do společného podniku, který vede automobilka Toyota a který má urychlit elektrifikaci a uhlíkovou neutralitu užitkových aut. Ve společnosti Commercial Japan Partnership Technologies, kterou v dubnu Toyota zprovoznila s menšími automobilkami Isuzu Motors a Hino Motors, získají Suzuki a Daihatsu každá desetiprocentní podíl. Informovala o tom agentura Kjódó.
 

Daihatsu a Suzuki jsou hlavními výrobci miniautomobilů s motorem do 660 kubických centimetrů. Tato menší a levná vozidla jsou v Japonsku oblíbená, zčásti díky nižším registračním poplatkům a silniční dani. Tvoří přibližně 40 procent prodaných aut. Společný podnik vedený Toyotou tak rozšíří působnost ze standardních i na menší nákladní auta.

"Díky partnerství se Suzuki a Daihatsu budeme moci rozšířit okruh spolupráce nejenom na užitková auta, ale také na miniautomobily," řekl prezident Toyoty Akio Tojoda.

Daihatsu je dceřinou společností Toyoty, která je jejím stoprocentním vlastníkem. V Suzuki má Toyota podíl 4,9 procenta.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VK

Václav Kain

18.8.2021 07:27
Jestli si myslí,že si lidé budou kupovat elektroauta s dojezdem 200-300 Km,tak brzy zjistí,že vsadili na špatného koně a to vůbec nezmińuji cenu.
Odpovědět
ss

smějící se bestie

18.8.2021 11:22 Reaguje na Václav Kain
N, Japonci si s tím " pohrajou ", aby to bylo v lepších parametrech.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist