https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tchaj-wan-pozadal-cinske-veterinare-o-pomoc-s-nemocnou-pandou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tchaj-wan požádal čínské veterináře o pomoc s nemocnou pandou

29.10.2022 00:45 | TCHAJ-PEJ (ČTK)
Panda velká v čínské přírodní rezervaci Wolong
Panda velká v čínské přírodní rezervaci Wolong
Tchaj-wan požádal veterináře z pevninské Číny, aby pomohli s péčí o vážně nemocnou pandu. Ostrovu, který si nárokuje jako svou součást, Peking věnoval dvě zvířata v roce 2008. Tehdy mezi Tchaj-pejí a Pekingem panovaly výrazně lepší vztahy než dnes, o čemž svědčí i jména zvířat. Pandy se jmenují v překladu "Jednota" a "Spojení", napsal server BBC News.
 

Osmnáctiletý pandí samec má v poslední době stále vážnější zdravotní obtíže. Zaměstnanci zoo mají podezření na nádor na mozku. K posouzení jeho stavu před zahájením paliativní péče místní zoologové povolali čínské kolegy.

Zatím není jasné, kdy čínští veterináři dorazí. Místní úřady teprve zpracovávají jejich žádosti o víza, poznamenává BBC.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (7)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

pa

pavel

29.10.2022 09:15
jen by mě zajímalo kdo lže jestli čínské úřady nebo pan autor jelikož pokud vím tak se pandy pouze zapůjčují ale stále jsou v majetku číny z toho mě vychází že asi lže pan redaktor když tvrdí že pandy byly věnovány ještě je také možné že je to dysgrafik a dyslektik který nezná význam slov i v praze mohl být pavilon s pandami ale bohužel dementi co vyřvávali v čele s opilcem kalouskem na čínského presidenta tuto snahu zkazili je jen divné že celý londýn jej pár hodin na to nadšeně vítal a královna se s ním projížděla v korunovačním kočáru
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

30.10.2022 09:05 Reaguje na pavel
Když už někoho kritizujete, měl byste si nejdříve zamést před vlastním prahem. Prostudujte si pravidla českého pravopisu, protože pojem větná skladba Vám evidentně nic neříká. Rovněž vůbec nic nevíte o tom, kdy se používá velké začáteční písmeno. Možná je autor článku dyslektik a dysgrafik. Vy jste ale svým příspěvkem dokázal, že jste absolutní nevzdělanec.
Odpovědět
MK

Majka Kletečková

30.10.2022 18:55 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Souhlas. Možná, že anonym pavel je cizinec (Číňan?), a proto neovládá českou gramatiku.
Odpovědět
pa

pavel

31.10.2022 18:47 Reaguje na Majka Kletečková
pokud vím tak majka je smradlavý a jedovatý brouk takže je vidno odkud máte jméno - poučovat a pokárat druhé za pravopis je důležitější než chybná fakta v článku ano pravda nikoho nezajímá když nejde komentář smazat tak si najdeme záminku jak druhé pomluvit
Odpovědět
pa

pavel

31.10.2022 18:41 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
hele mudrlante to že kašlu na malá a velká písmenka a interpunkci neznamená že to co jsem napsal není pravda a pokud bazírujete na tom že pravopis je více než pravda tak to můžete jít rovnou do bruselu tam hnidopichy co ví kulový vítají s otevřenou náručí tam zapadnete
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

31.10.2022 20:28 Reaguje na pavel
Jedna věc je občasná hrubka, druhá věc je systematické ignorování pravidel českého pravopisu. To druhé si říká o návštěvu doktora Chocholouška.
Odpovědět
MK

Majka Kletečková

31.10.2022 22:00 Reaguje na pavel
Příspěvky těch, co opakovaně ignorují českou gramatiku, považuji za neseriózní.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist