https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/teplice-se-vysadbou-brizy-pripoji-ke-kampani-nadace-olgy-havlove
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Teplice se výsadbou břízy připojily ke kampani nadace Olgy Havlové

17.9.2023 00:23 | TEPLICE (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Teplice se výsadbou břízy připojily k celoroční kampani Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové. Strom zasadily v areálu Společnosti pro komplexní péči o zdravotně postižené Arkadie.
 

Před pěti lety bylo při slavnostních setkáních po celé zemi vysazeno 85 Stromů Olgy Havlové na počest jejích tehddejších nedožitých 85. narozenin. Nadace ve výročním roce 2023 navázala výsadbou nebo pojmenováním dalších pěti stromů.

Vysazení každého nového Stromu Olgy Havlové je spojeno s jedním z témat, která byla pro zakladatelku nadace klíčová. V Teplicích organizátoři otevřeli téma podpory dětí se zdravotním znevýhodněním. "Podpora dětí se zdravotním znevýhodněním je jedním z hlavních pilířů činnosti naší nadace. V rámci našich programů pomáháme dětem se zdravotním postižením k začlenění do společnosti a snažíme se jim umožnit, aby měli srovnatelné životní podmínky s ostatními dětmi," uvedla ředitelka nadace Monika Granja.

Ve výročním roce 2023 nadace vyhlásila mimořádnou sbírku Dárek pro Olgu, jejímž cílem je vybrat v roce nedožitých 90. narozenin paní Olgy symbolických 900 000 korun na pomoc znevýhodněným lidem.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

18.9.2023 11:24
no, kdyby zasadili 8500 ks. bříz aj. tak by to za zmíňku stálo si myslím.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist