https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tesla-splnila-plan-vyrabi-5000-vozu-model-3-tydne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tesla splnila plán, vyrábí 5000 vozů Model 3 týdně

3.7.2018 00:13 (ČTK)
Americkému výrobci elektrických vozů Tesla se podařilo splnit plán a zvýšit výrobu sedanu Model 3 na 5000 týdně. / Ilustrační foto
Americkému výrobci elektrických vozů Tesla se podařilo splnit plán a zvýšit výrobu sedanu Model 3 na 5000 týdně. / Ilustrační foto
Americkému výrobci elektrických vozů Tesla se podařilo splnit plán a zvýšit výrobu sedanu Model 3 na 5000 týdně. Poslední vůz sjel z montážní linky v neděli ráno, několik hodin po půlnoci, kterou zakladatel a generální ředitel podniku Elon Musk stanovil jako konečný termín. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na zdroje z montážního závodu.
 

Musk své zaměstnance o splnění výrobního cíle v neděli informoval a současně sdělil, že od příštího měsíce by výroba měla tohoto automobilu dále vzrůst na 6000 vozů. "Myslím, že jsme se stali skutečnou automobilkou," napsal Musk v e-mailu zaměstnancům. Vedle 5000 sedanů Model 3 společnost vyrábí týdně 7000 vozů Model S a Model X.

Výrobu Modelu 3 určeného pro masový trh, kterou Tesla zahájila v červenci loňského roku, provází řada problémů, zejména s automatizací montáže. Původně Tesla předpokládala, že vyrobí 5000 vozů týdně již na konci loňského roku, termín ale musela několikrát posunout. Musk přiznal, že příliš důvěřoval využití robotů při výrobě a že bude muset najmout více lidských zaměstnanců. S blížícím se koncem čtvrtletí firma dokonce postavila novou montážní linku v obrovském stanu vedle hlavní továrny.

Vlivný americký spotřebitelský časopis Consumer Reports po váhání koncem května doporučil svým čtenářům koupi elektromobilu Model 3. Přesvědčil ho upravený software, který výrazně zkracuje brzdnou dráhu vozu. Dříve přitom časopis předesílal, že kvůli příliš slabým brzdám a dalším vadám nejnovější model Tesly jeho pečeť nezíská.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

JS

Jiří Svoboda

3.7.2018 16:39
Jenže 50x12 tisíc je 600 tisíc ročně, to díru do světa elektromobilizmu neudělá.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist