https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/thunbergova-je-podle-putina-malo-informovana-a-zmanipulovana
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Thunbergová je podle Putina málo informovaná a zmanipulovaná

3.10.2019 00:45 (ČTK)
Mladá švédská aktivistka Greta Thunbergová je sice milá a upřímná, ale špatně informovaná a zmanipulovaná dívka. / Ilustrační foto
Mladá švédská aktivistka Greta Thunbergová je sice milá a upřímná, ale špatně informovaná a zmanipulovaná dívka. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Mladá švédská aktivistka Greta Thunbergová je sice milá a upřímná, ale špatně informovaná a zmanipulovaná dívka. Proto v září na klimatickém summitu v New Yorku přednesla nerealistické požadavky. Podle agentury TASS to včera řekl ruský prezident Vladimir Putin, přičemž dal najevo podezření, že Gretu někdo využívá.
 

"Nikdo Gretě nevysvětlil, že současný svět je složitý a různorodý, rychle se rozvíjí a lidé v Africe nebo v mnoha asijských zemích chtějí žít na stejné úrovni blahobytu jako ve Švédsku. A jak to udělat? Přinutit je k tomu, aby dnes využívali sluneční energii, které je dnes v Africe dostatek? Vysvětlil někdo, co to stojí?" uvedl Putin na fóru nazvaném Ruský energetický týden.

Prezident v této souvislosti poznamenal, že je v pořádku, když děti a mládež věnují pozornost aktuálním problémům, včetně těch, jež se týkají životního prostředí. "Ale když děti a mládež někdo využívá pro své zájmy, je to třeba odsoudit. A to tím spíše, pokud na tom někdo chce vydělávat," zdůraznil šéf Kremlu. Kdo by za tím v případě Thunbergové podle něj mohl být, ale nenaznačil.

Šestnáctiletá švédská aktivistka už rok kritizuje politické vůdce v celém světě za nečinnost v boji proti změnám klimatu způsobeným lidskou činností. Obzvláště emotivní bylo její vystoupení na klimatickém summitu 23. září, kdy ostře kritizovala politiky za nečinnost a vyzvala je ke konkrétním činům v boji s klimatickými změnami.

"Jak jste mohli? Vašimi prázdnými slovy jste mi ukradli mé sny a mé dětství," prohlásila tehdy mimo jiné třesoucím se hlasem Thunbergová.

I toto její vystoupení vyvolalo velkou pozornost, nicméně řadě státníků, včetně českého premiéra Andreje Babiše, vadil "tón, agresivita, hysterie" projevu. Americký prezident Donald Trump na něj reagoval na twitteru jízlivým komentářem.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (6)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Karel Zvářal

Karel Zvářal

3.10.2019 07:31
Jistě, pane premiére. Měl tam jet nějaký nastrčený flegmatik s pozitivním myšlením a tuctovými frázemi.
Odpovědět

Jan Šimůnek

3.10.2019 08:57
Ačkoli Putina z mnoha důvodů nemusím, je třeba poctivě přiznat, že je daleko více schopen racionálního uvažování, než ta tlupa druho a třetiřadých politiků, co zasedá v Bruselu.

Jinak opravdu nemusel konkretizovat: napojení Gretiných rodičů na firmy, které dělají byznys v "alternativní" energetice a mobilitě (to je ta, co se musí masivně dotovat z kapes daňových poplatníků a jejíž provozovatelé nejsou nic jiného než bezcenní zloději) je všeobecně známé.
Odpovědět
LB

Lukas B.

3.10.2019 10:43 Reaguje na Jan Šimůnek
putin je z ruska, a to je orientální despocie se všemi plusy a mínusy. panovník si může říkat a dělat co chce a nemusí bojovat o voliče, což může být výhodou i nevýhodou. jakkoli je většinový volič pitomec, furt si radši budu hrát na demokracii (s skřípat zuby).
Odpovědět

Jan Šimůnek

3.10.2019 16:42 Reaguje na Lukas B.
Jenže oni to říkají i ti demokratičtí politikové, kteří mají koule. A v podstatě to samé uvádějí i klimatologové, kteří tu na Ekolistu publikují.

A Rusko se spíš blíží některým režimům v Jižní Americe než asijským či africkým státům.
Odpovědět
BP

Bohdan Podlena

3.10.2019 11:27
To nemusím být Putin abych na to přišel.
Odpovědět
radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

4.10.2019 18:49
pošahaná a zmanipulovaná greta je jen figurka v docela jiné hře a myslím si, že by měla být hopitalizovaná někde v ústavu !!!
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist