https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/thunbergova-kvuli-koronaviru-nabidne-online-seminare-o-klimatu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Thunbergová kvůli koronaviru nabídne online semináře o klimatu

23.3.2020 00:11 (ČTK)
Švédská klimatická aktivistka Greta Thunbergová a další školou povinní demonstranti z hnutí Fridays for future (Pátky pro budoucnost) se koronaviru navzdory rozhodli vrátit k výuce.
Švédská klimatická aktivistka Greta Thunbergová a další školou povinní demonstranti z hnutí Fridays for future (Pátky pro budoucnost) se koronaviru navzdory rozhodli vrátit k výuce.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Švédská klimatická aktivistka Greta Thunbergová a další školou povinní demonstranti z hnutí Fridays for future (Pátky pro budoucnost) se koronaviru navzdory rozhodli vrátit k výuce. Preventivní opatření mnoha světových vlád jim nedovolí shromažďovat se v ulicích ani chodit do škol, budou se proto vzdělávat online pomocí vlastních seminářů, informovala s odvoláním na páteční prohlášení Thunbergové agentura Reuters.
 

Na virtuálních přednáškách se objeví "odborníci a zajímaví lidé", kteří posluchačům přinesou informace o klimatické krizi, uvedla v pátek aktivistka.

"Je to dobrá příležitost zveřejnit informace, o kterých si myslíme, že by k nim lidé měli mít přístup," domnívá se Thunbergová.

Aktivistka ještě před dvěma týdny v Belgii pořádala protest pro zhruba 4000 lidí, od té doby se však kvůli koronaviru protestní hnutí přesunulo na sociální sítě. Klimatičtí aktivisté na nich pod hashtagem #ClimateStrikeOnline upozorňují, že ani kvůli pandemii nelze zapomínat na klimatickou krizi, které svět čelí.

Sedmnáctiletá Thunbergová, která kvůli protestům na rok přerušila studia, se podle svých slov už těší, až se ke vzdělávání vrátí. "Vlastně si to užívám," vyjádřila se o školní výuce.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

24.3.2020 07:29
proč se této pomatené loutce stále dává tolika prostoru ?
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

25.3.2020 14:41 Reaguje na radim buffalo tobias
Čím by se jinak ona a její rodiče živili? Matka je mimo Švédsko neznámá operní pěvkyně a otec stejně neznámý herec. Navíc se na ní přiživuje spousta novinářů.
Odpovědět
AS

Aleš Svoboda

29.3.2020 19:24
Tu hloupou a nevzdělanou loutku pošlete do zvláštní školy - hlavně ať neotravuje a nešíří totální hlouposti.
Nic neumí, nic nedokázala - tak ať zaleze do školy a učí se psát a počítat.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist