https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/trump-je-mesuge-rekl-schwarzenegger-na-klimaticke-konferenci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Trump je "mešuge", řekl Arnold Schwarzenegger na klimatické konferenci

3.12.2018 19:10 | KATOVICE (ČTK)
Herec a bývalý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger dnes označil amerického prezidenta Donalda Trumpa za "mešuge".
Herec a bývalý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger dnes označil amerického prezidenta Donalda Trumpa za "mešuge".
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Herec a bývalý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger dnes označil amerického prezidenta Donalda Trumpa za "mešuge", což je v jidiš nelichotivý výraz pro blázna. Takové přízvisko si šéf Bílého domu vysloužil kvůli odmítání pařížské klimatické dohody z roku 2015.
 

Schwarzenegger, který jako guvernér nejlidnatějšího státu USA v letech 2003 až 2011 vynikal především úsilím o omezení průmyslových exhalací a skleníkových plynů, je jedním z účastníků dnes zahájené dvoutýdenní světové konference o klimatu COP24.

Republikánský politik a také hrdina především akčních filmů v hornoslezském městě zdůraznil, že Spojené státy jsou stále součástí mezinárodní dohody o omezení skleníkových plynů, třebaže prezident Trump se rozhodl od dohody odstoupit.

Schwarzenegger před delegáty prohlásil, že "Amerika je více než jenom Washington nebo jeden vedoucí představitel". Trumpa kvůli rozhodnutí odstoupit od dohody označil za "mešuge" a prohlásil, že globální klimatická dohoda se v USA těší široké podpoře na místní úrovni a na úrovni jednotlivých států.

Rakouský rodák dále řekl, že na příští světovou konferenci o klimatu by měli být pozváni také místní politici. "A pokud tak učiníte, slibuji vám: Já se vrátím," uzavřel Schwarzenegger svou typickou filmovou hláškou.

Ze známých osobností dnes na konferenci v Polsku média zaujal také průvodce televizními přírodopisnými filmy z produkce BBC David Attenborough. Ten varoval, že lidská civilizace by se mohla zhroutit, pokud svět nezakročí proti klimatické změně.

Dvaadevadesátiletý Attenborough upozornil, že "právě nyní čelíme katastrofě globálních rozměrů způsobené člověkem, což je pro nás největší hrozba za tisíce let". "Pokud lidstvo nepodnikne příslušné kroky, je na obzoru kolaps naší civilizace a vyhynutí velké části přírodního světa", varoval Attenborough.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (15)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VK

Václav Kain

4.12.2018 17:15
Přezdívka rakouský DUB docela sedí.Kalifornie je prosáklá levičáky tak proto ta drzost vůči prezidentovi.
Odpovědět

Jan Škrdla

4.12.2018 20:44 Reaguje na Václav Kain
Vzhledem k osobě Donalda Trumpa je ta "drzost" vůči prezidentovi naprosto v pořádku.
Odpovědět
LK

Lukáš Kašpárek

6.12.2018 08:45 Reaguje na Václav Kain
Jak píše pan Škrla..

Donald Trump je katastrofa a neřízená střela, která jak Ameriku tak i zbytek svěla táhne zpět do minulého století.... stejně jako ten náš zhovadilec na hradě....

Už aby tato generace lidí, kteří mentálně zůstali v době, kdy se ŽP neřešilo vymřela, jinak nás vyhubí všechny.....

Odpovědět
LK

Lukáš Kašpárek

6.12.2018 08:46 Reaguje na Lukáš Kašpárek
omlouvám se... pan Škrdla
Odpovědět

Jan Šimůnek

5.12.2018 07:48
@Jan Škrdla
Donald Trump bojuje proti takovým, jako je Macron, kteří čistě z plezíru (protože jiný důvod k tomu není) posílají pod vlajkou "ekologie" občany do extrémní chudoby.
Odpovědět
LK

Lukáš Kašpárek

6.12.2018 08:57 Reaguje na Jan Šimůnek
Pane Šimůnek co to zase plácáte za nesmysly.... samozřejmě mladý státník, který určitě chce být ještě zvolen bude jistě z plezíru riskovat, že zvolen nebude tím, že bude dělat nepopulární rozhodnutí... je vidět, že nerozumíte ani politikům....

Samozřejmě... myslím si, že jsou lepší cesty jak přispět k závazkům z klimatického summitu v Paříži než zdražit pohonné hmoty, ale rozhodně to nedělá z plezíru a bez zásadního důvodu....

Jste prostě jen hloupý dinosaur co se ocitl v době s problémy kterým nerozumí, a tak kolem sebe kope jak malé dítě, kterému nic než to kopání a pláč nezbývá, protože na víc nemá......
Odpovědět
VH

Vladimír Hošek

6.12.2018 13:02 Reaguje na Lukáš Kašpárek
Předpokládám, že jste dost mladý a tudíž máte dost času na to, aby jste prohlédl (to by mohla jediná pro Vás polehčující okolnost).
Ještě jste asi nezažil tu skutečnost, aby jste mohl korigovat své omyly respektive, že jste vsadil na špatné vizionáře, ale vy se dočkáte, to mi věřte.
Odpovědět
LK

Lukáš Kašpárek

6.12.2018 15:44 Reaguje na Vladimír Hošek
Chcete mi říct, že vy starší co vás vychoval komunismus, co jste vyrostli odkojeni lži, pokrytectvím a vším tím svinstvem (i já si to ještě pamatuju, nejsem zas tak mladý jak si myslíte) umíte poznat co je lež, co je pokrytectví, co je ekologie, co je kapitalismus a jaké mají tyto věci projevy a příčiny?

Řekl bych, že jste jen další mentální trosečník z minulých časů, který si ujíždí na popírání problému světa, kterému nerozumí...

Ještě, že už takový jako Vy pomalu vymírají a tak uvolňují místo těm nezdegenerovaným (nebo méně zdegenerovaným) a o zlepšení usilujícím :)


Odpovědět
VH

Vladimír Hošek

7.12.2018 10:56 Reaguje na Lukáš Kašpárek
Takže Vy si myslíte, že je správné, že si státy neustále půjčují na "mejdany" pro vyvolené podnikatelské subjekty a to od našich vnuků. Těmi mejdany myslím ty pokusy s OZE, elektromobilita apod. Zatím každý takový mejdan nic smysluplného nepřinesl, jen to že státy jsou zadlužené tak, že již v mnoha případech není možné ty dluhy splatit. Jak takové hýření může skončit? Pokrytecké zakrývání strašením o konci světa, koncem světa je lidstvo strašeno od nepaměti.
Jen tak mimochodem, ten špinavý vzduch nám nevyčistí ani neodstraní nějaké konference, ale jen a jen technický pokrok nebo "cesta zpátky na stromy."
Odpovědět
LK

Lukáš Kašpárek

8.12.2018 16:24 Reaguje na Vladimír Hošek
Nevíte vůbec nic a jen šíříte bordel.... to ani nemá smysl víc komentovat...
Odpovědět
MJ

Martin Jasan

6.12.2018 15:25
Zvláštní zprávu IPCC ke globálnímu oteplení o 1,5 °C (SR15) vydal Mezivládní panel pro změnu klimatu (IPCC) dne 8. října 2018. Zpráva, která byla schválena v rámci zasedání IPCC v Inčchon, Korejská republika, byla připravena 91 autory ze 40 zemí; její znění je podložen více než 6 000 vědeckých odkazů.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Zvl%C3%A1%C5%A1tn%C3%AD_zpr%C3%A1va_IPCC_ke_glob%C3%A1ln%C3%ADmu_oteplen%C3%AD_o_1,5_%C2%B0C

Ale populisti jako Trump, Klaus, Zeman, Duda atp. si v tom našli téma, proti kterému mohou bojovat, protože velká část voličů jsou pologramoti, kteří raději věří tomu, co je jim příjemné a nekomplikované (žádná změna, žádné náklady). Nikolik tomu co je nepříjeméné (Musíme sakra něco dělat a bude nás to něco stát).

A pak příjdou ultrapitomci, kteří si myslí "on má názor" (uplně opačný a samozřejmě chybný fakticky popsané reality), to je frajer, ten se nikoho nezalekne a nás nikomu nedá.
Odpovědět
LK

Lukáš Kašpárek

6.12.2018 15:58 Reaguje na Martin Jasan
Asi tak :) já ale věřím, že toto je takové poslední vzedmutí hlouposti a zdegenerovanosti minulých časů, které musíme nějak přečkat. Ovečky Zemana, Klause, Trumpa a takových vymírají, takže buď teď nastolí novou diktaturu popírající realitu a nebo prostě vymřou.... i přes tento odpor k novým skutečnostem, přes všechny ty lži a tuposti těchto živoucích fosílíí se prostě musíme snažit zvrátit tu hrůzu, které teď tato planeta kvůli nezodpovědnosti člověka jako druhu čelí.....

Nic jiného než bojovat za záchranu světa nám nezbývá.... a že nám to někteří hlupáci a zdegenerovanci komplikují? No, co se dá dělat......
Odpovědět

Jan Šimůnek

7.12.2018 10:25
@Lukáš Kašpárek
My, co jsme zažili vládu komunistů, poznáme ideologické lži a bláboly, protože ty mají v podstatě stejné schématické postupy. Zelení blábolí naprosto stejně jako komunisté a jejich cíle jsou srovnatelné: Zbavit lidi občanských svobod a lidských práv a vykořisťovat celou společnost pod záminkou jakéhosi vyššího cíle. Socialisté proponovali nastolení komunismu, zelení bojují proti globální katastrofě, která "určitě nastane, pokud je zbavíme moci".

Na odmítnutí zelených lží stačí v 99 % moje oblíbená literatura: Matematické, fyzikální a chemické tabulky pro střední školy.

@Martin Jasan a Lukáš Kašpárek
Netěšte se. Mezi mladými začíná zcela jednoznačně převládat podpora antisystémových stran. Nejvíce mezi těmi, co ještě nevolili. Prostě pochopili, že ty "systémové" je vedou k bídě a nové totalitě.
Odpovědět

8.12.2018 16:48 Reaguje na Jan Šimůnek
Pane Šimůnek.... je mi Vaší malosti a ubohosti líto.....

MLADÉ GENERACE JÁ SE NEBOJÍM!

Ti jsou od mala vedeni úplně jinak než Vy a podobní primitivci, kteří chtějí dál škodit a zavrhovat vše nové, protože se neumíte dívat pravdě do očí... Vy chcete žít dál ve lži, v té ve které jste vyrostl, protože dnešní realita Vás vyloženě děsí...

Mě sice děsí také, ale z úplně jiného důvodu a pohledu.. z pohledu člověka, který chce a bude dělat všechno proto, aby byl svět lepší. A to proto, protože jsem do morku kosti zděšen z toho v jakém stavu je dnešní ŽP, kam se lidstvo řítí a jak nejenom, že stát nedělá zdaleko dost, aby se stav zlepšil, ale ještě ho pak hájí takový mentální dezoláti jako Vy, kteří sice na stát nadávají, ale dělají mu svým přístupem a zmanipulovatelností medvědí službu.....

Říkat, že zelení Vám chtějí vzít občanské svobody je perverzní tvrzení, které je naprosto absurdní! Je to totiž přesně naopak...

Vám to ale vysvětlit nejde... a víte proč? Protože Vy pravdu vědět nechcete.... o tom už jsem se přesvědčil z mnoha Vašich příspěvků a odpovědí na Ekolistu...

Jste zmanipulovaný demagog..........
Odpovědět

Jan Šimůnek

10.12.2018 10:15
@Lukáš Kašpárek
Buď jsem zmanipulovaný, nebo demagog obojí současně není možné.

Já sleduji zelené někdy od 80. let. Všímám si velice dobře toho, co hlásali a hlásají, co dělali a dělají.
Proto vím, že demokracie je největším nepřítelem zelených a naopak. Vizí zelených jsou malé soběstačné komunity (tedy něco, co tu nebylo takto izolováno ani za feudalismu, a co je spojeno s totálním technologickým úpadkem, minimálně na ten středověk, ale spíš ještě hlouběji). Opakovaně to deklarovali, dokud byli tak hloupí, že své cíle oznamovali veřejně. Někde v hlubších kulturních vrstvách bych našel čísla časopisu "Poslední generace" a podobné agitační materiály zelených, v nichž jsou tyto věci proponovány velmi jednoznačně.
V Německu také zelení silně ztratili propagací legalizace pedofilie (proto se v současné době spojují s muslimy, kteří k této úchylce mají identický vztah).

A k těm mladým na západě: V době, kdy se u nás objevilo hnutí za zlidštění socialismu a návratu alespoň části politických a občanských práv do rukou občanů (což bylo ukončeno sovětskou okupací), v západních zemích bojovali neomarxisté za nastolení socialismu stalinského či maoistického typu (tedy takového, jaký jsme tu měli +-v první polovině 50. let). A po porážce na barikádách zahájili "pochod institucemi". Proto také představitelé EU, kteří jsou z této generace politiků, prováděli šamanské tance před sochou arcivraha Karla Marxe, dodanou totalitním čínským státem. To, že se vedle marxistických idejí ohánějí také ekologií, to je jen taktika, jak získat absolutní moc (zblbnout lidi imaginárním ohrožením).
Z tohoto důvodu vítám revoltu mladých ve Francii i to, že "antisystémové" strany, bojující proti těmto zelenomarxistům ("melounům", kteří jsou na povrchu zelení a uvnitř rudí) mají na západě velkou (a stále rostoucí) podporu mezi mladými voliči a ještě větší mezi budoucími prvovoliči.
Marxismus, i v té "zelené" variantě, patří na smetiště dějin a čím dříve tam bude odhozen, tím dříve bude líp.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist