https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/trump-neveri-ze-klimaticke-zmeny-budou-pro-ekonomiku-usa-nicive
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Trump nevěří, že klimatické změny budou pro ekonomiku USA ničivé Video

27.11.2018 00:20 | WASHINGTON (ČTK)
Donald Trump nevěří, že klimatické změny budou mít na hospodářství Spojených států ničivý dopad. / Ilustrační foto
Donald Trump nevěří, že klimatické změny budou mít na hospodářství Spojených států ničivý dopad. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | The White House / Wikimedia Commons
Donald Trump nevěří, že klimatické změny budou mít na hospodářství Spojených států ničivý dopad. Americký prezident to včera řekl novinářům v Bílém domě poté, co jim sdělil, že četl část aktuálního klimatického hodnocení vydaného Národním úřadem pro oceány a ovzduší (NOAA).
 

"Viděl jsem ji, něco jsem četl a je to dobré," řekl Trump o zprávě, kterou NOAA zveřejnil minulý týden v pátek. V dokumentu se mimo jiné uvádí, že extrémy vlivem oteplování planety se stávají častějšími, intenzivnějšími a plošně rozsáhlejšími. Text dále poznamenává, že USA v posledních několika letech čelily řadě přírodních katastrof, které jen od roku 2015 způsobily škody za 400 miliard dolarů (asi 9,2 bilionu korun).

Trump a také řada dalších republikánských činitelů zpochybňují zásadní podíl lidské činnosti na oteplování klimatu. USA na Trumpův popud loni odstoupily od pařížské klimatické dohody z roku 2015. Smlouva má prostřednictvím omezení emisí skleníkových plynů udržet zvyšování teploty výrazně pod dvěma stupni Celsia v porovnání s teplotou v předindustriálním období. Podle Trumpa dohoda poškozovala americké hospodářské zájmy.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jan Šimůnek

27.11.2018 10:52
Souhlas s Trumpem.
Odpovědět
ig

27.11.2018 18:33
Za to budou ničivé pro Evropu, protože tady se jim bude bránit pomocí ekonomicky zničujících opatření :-)
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist