https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tygr-v-londynske-zoo-misto-pareni-samici-zabil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tygr v londýnské zoo místo páření samici zabil

12.2.2019 10:57 | PRAHA (ČTK)
Melati.
Melati.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Londýnská zoologická zahrada se už těšila na přírůstek v podobě mláděte tygra sumaterského, místo toho ale o jeden kus této kriticky ohrožené šelmy přišla. Samec totiž po připuštění do klece k samici, se kterou se měl podle představ chovatelů spářit, začal být agresivní a tygřici zabil, informovala agentura AP.
 

Sedmiletý tygr Asim a o tři roky starší tygřice Melati byli v uplynulých deseti dnech drženi v sousedních výbězích, aby si na sebe zvykli. Když je dnes ošetřovatelé pustili k sobě, aby se zvířata mohla spářit, začala situace "rychle eskalovat".

Samec začal být agresivní a než se jej podařilo od samice odehnat, bylo pozdě, popsala situaci zoo. Tygřice Melati na místě svým zraněním podlehla.

"Všichni zde v londýnské zoologické zahradě jsou z Melatiny ztráty zničení. Máme zlomené srdce kvůli tomu, jak se vše odehrálo," uvedla zoo v prohlášení.

Londýnská zoologická zahrada se tygry sumaterské snažila rozmnožit jako součást programu na záchranu tohoto kriticky ohroženého zvířete. Nejmenší poddruh tygra žije pouze na ostrově Sumatra v Indonésii. Odhaduje se, že ve volné přírodě je už jen 500 až 600 kusů tygrů sumaterských.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

mr

12.2.2019 23:05
Ono je to o tom, že je někdo chovatel a někdo diletant. Nedávno tu rádobyochránci zvířat peskovali cirkusáka Berouska, že z tygrů dělá čínské speciality, dnes tu máme článek o amatérství v Zoo Londýn. Čím to tak asi bude, že cirkusáčtí množiči jich mají plné maringotky nebo jakási baba u Bratislavy plné voliéry, zatímco vodborníci ve světově prestižní zoo vyrobili takovou botu?
Odpovědět
dm

david matoušek

13.2.2019 08:16 Reaguje na
Měl bys do teho Londona zaletět a ukázat těm moulům jak to mají dělat.
Odpovědět
JM

Josef Mozek

14.2.2019 15:45
Ten samec byl dříve zřejmě dříve zvyklý na jinou samici, se kterou možná měl potomky. Koordinátor chovu si to představoval, že to funguje jako v chovu králíků, že jej může libovolně přehodit kamkoliv jinam. 10 dnů na zvyknutí, to je opravdu velkorysé. Trhat osvědčená spojení v ZOO a zvířata posílat přes půl světa do jiné ZOO je zrůdnost. No jo, koordinátor musí nějakou činnost vykázat,chce svůj džob zachovat.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist