https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/udelejte-facebook-ekologicky-zada-greenpeace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Udělejte Facebook ekologický, žádá Greenpeace

2.5.2011 09:33 | PRAHA/DELHI (Ecomonitor)
Sociální síť Facebook.
Sociální síť Facebook.
Mezinárodní skupině aktivistů z Greenpeace se nelíbí, že sociální síť Facebook používá pro napájení datových center a dalších operací energii získanou z fosilních zdrojů, resp. z uhlí, informuje deník The Times of India.
 

Greenpeace podle svého mluvčího Daniela Kesslera chce, aby Facebook „zrušil přátelství s uhlím a klikl na 'Líbí se mi' u zelené energie“. Aktivisté se prý domnívají, že mnoho zaměstnanců Facebooku bude na jejich straně, a chtějí tedy apelovat hlavně na ně.

Současným trendem je investice do rozsáhlých datových center, a to se netýká jen Facebooku, ale také společností Apple, Google, Amazon a dalších. Facebook prý tento měsíc představil „revoluční“ zelenější a levnější datové centrum, které využívá energii efektivněji. Nové datové centrum v Americe je o 38 % efektivnější a má prý o 24 % menší náklady na provoz oproti průměru v odvětví.

„Jejich účinnost je fantastická. Ale to prostě nestačí,“ řekl k novému datovému centru Kessler. Podle Greenpeace by se měl Facebook odklonit od uhlí. Pokud se prý totiž nepodaří zastavit spalování uhlí, nedokážeme zastavit ani klimatické změny. Facebook na žádost deníku Times of India na komentář nereagoval.

Podle článku „Greenpeace urges Facebook to ´friend´ green energy“ zveřejněného na serveru The Times of India dne 14. dubna 2011.


reklama

 
Martin Singr

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist