https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-britanii-uhynul-slavny-snek-s-vzacnou-levotocivou-ulitou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Británii uhynul slavný šnek s vzácnou levotočivou ulitou

12.10.2017 14:48 | PRAHA (ČTK)
V Británii uhynul šnek Jeremy s vzácnou levotočivou ulitou. Ilustrační snímek.
V Británii uhynul šnek Jeremy s vzácnou levotočivou ulitou. Ilustrační snímek.
V Británii uhynul šnek Jeremy s vzácnou levotočivou ulitou. Ve své zemi se stal coby přírodní rarita celebritou, když se vědci odmítli smířit s jeho nedobrovolnou sexuální abstinencí a za pomoci veřejnosti mu hledali partnery. Našli sice dva, ale ti nakonec našli zalíbení jen v sobě navzájem. Jeremyho opatrovník, genetik Angus Davison z Nottinghamské univerzity, ale dnes deníku The Daily Telegraph řekl, že Jeremy se nakonec přece jen spářil. Dokonce zanechal i potomky - podle očekávání s pravotočivou ulitou.
 

Plž měl pohlavní orgány na rozdíl od běžných jedinců s ulitou zavinutou po směru hodinových ručiček umístěné nalevo, což činilo jeho sexuální život problematickým.

Levotočivou ulitu má asi jeden hlemýžď z milionu, soudí vědci. Domnívají se také, že průzkum potomků dvou šneků s touto ulitou jim pomůže odhalit tajemství asymetrie lidského těla, uvedl The Daily Telegraph.

"V červnu se Jeremy konečně spářil, ale neměl žádné potomky. Už jsme se skoro vzdali naděje. Ale nakonec se pár potomků vylíhlo, bohužel se tak stalo zhruba v době, kdy Jeremy zemřel," řekl Davison stanici BBC. Jeremyho schránka bude podle něj uchována v univerzitní přírodovědné sbírce.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist